Club Rotterdam stopt ermee

Partyscene Redactie | 18 december 2006
headlines

Ik vraag me af welke club de volgende is

Het blijft rommelen in het Rotterdamse nachtleven. De Bumb en Club Red werden onlangs gesloten en op Club Vie na komen er te weinig bezoekers naar de verschillende locaties in de Maasstad. Daaronder Club Rotterdam, die vanaf januari noodgedwongen het dance-bijltje erbij neergooit.

Ook dik. had het moeilijk in Club RotterdamNa de verplichte sluiting van Las Palmas opende Club Rotterdam in september 2005 zijn deuren aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Na anderhalf jaar wekelijkse clubavonden te hebben georganiseerd, gooit Club Rotterdam het roer om en stopt met de vaste clubavonden om zich meer te gaan richten op de zakelijke markt. "Dat kan een beurs als Art Rotterdam zijn, maar ook bedrijfsfeesten, congressen, bruiloften, shows (zoals de Street Hairstyle Award) of zelfs het WK poolbiljarten", aldus Rik Peters, samen met Casper von Bannisseth verantwoordelijk voor de muzikale invulling van Club Rotterdam.

Dance blijft een vitaal onderdeel van de Cruise Terminal, waarin Club Rotterdam gevestigd is. Eén à twee keer per maand zullen er in 2007 nog grootschalige dance-evenementen plaatsvinden. "De afgelopen jaren zijn er verschillende muziekevenementen in de Cruise Terminal georganiseerd, die allen een andere indeling hadden. Dat kunnen feesten van zevenhonderd tot vijfentwintighonderd mensen zijn, afhankelijk van het concept. Op dit moment zijn we ons aan het beraden over bestaande en nieuwe concepten", aldus Rik.

De vraag blijft: waarom hebben de Rotterdamse clubs het momenteel zo moeilijk? Is de programmering niet goed? Of wordt de grootte van de dancescéne misschien overschat? "Er is de laatste jaren een enorme toename aan clubs en feesten. Een paar jaar geleden, met minder clubs, identificeerden mensen zich veel meer met één locatie en elke locatie had ook een specifieke programmering", zegt Rik. "Daarnaast zie je ook een verschuiving van het publiek van buiten Rotterdam naar Amsterdam".

Het cafe en cocktailbar blijven nog wel elke zaterdag openIets wat vaker in het Love2party-forum naar voren komt, is onvrede met het feit dat in vele Rotterdamse clubs elk weekend dezelfde dj's staan. Moet je een dj als Erick E of Roog boeken om succesvol te zijn? "Deze twee dj's zijn op het moment zo gewild dat daar een prijskaartje aan hangt. Voor een kleine club als club Rotterdam is dit niet te betalen. Ik vraag me af of die dj's een garantie voor succes zijn. Erick E heeft ook in de Bumb en Club Red gedraaid (beiden inmiddels gesloten), Roog staat in Imax ook voor een handvol mensen. Ik vraag me af welke club de volgende is."

Op 30 december is de laatste reguliere clubavond van Club Rotterdam. Die avond is de première van het nieuwe minimal-concept van Buddha-unit genaamd Fubar met internationale gasten Dan Curtin en S-Max. Tweede Kerstdag is in de Cruise Terminal (incl. Club Rotterdam) Winter Xtravanganza met dj's Erick E, Lucien Foort en Jip de Luxe. Tijdens de jaarwisseling wordt een nieuwe editie van Discotheque georganiseerd. In 2007 blijven café en cocktailbar op vrijdag en zaterdagnacht gewoon geopend voor publiek. De caféprogrammering blijft dezelfde - dj's die voornamelijk hiphop, funk en soul draaien.

Club Rotterdam

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws