Never Never Land remixed

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Veertig remixen in een box



Self Defence, vanaf september verkrijgbaar

Volgende maand verschijnt de remixbox Self Defence van UNKLE, de Britse band van producer James Lavelle & singer/songwriter Richard File. Het gaat om de zogenaamde 'Reconstructed Bonus Beats' van de albumtracks op Never Never Land, enkele nieuwe producties en tot voorheen nimmer uitgebracht materiaal.

Verspreid over vier cd's geven verschillende producers als Junkie XL, Evil Nine, Sasha, Morgan Geist en Way Out West hun visie op het geluid van UNKLE. Vandaar dat bijna alles wat de elektronische muziek heeft voorgebracht een plekje heeft gekregen op Self Defence: breaks, house, progressive, techno, triphop en drum & bass.

UNKLE debuteert in '98 met het triphopalbum Psyence Fiction, geproduceerd door Mo Wax-oprichter James Lavell en DJ Shadow. Never Never Land verschijnt vijf jaar later. Het tweede UNKLE-album, dat Lavelle produceerde met Richard File, is gevarieerder dan het debuut. Vandaar dat er zoveel verschillende remixen zijn gemaakt, waarvan er vele zijn geselecteerd op Self Defence.

UNKLE

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws