Best off Gene Farris

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Chicago houseproducer viert tienjarig bestaan



Gene Farris

A Decade of Beats is de titel van de best off van Gene Farris die eind van het jaar zal verschijnen. De verzamelaar bevat niet alleen de beste producties van de Amerikaan, maar ook remixes van producers als Miguel Migs, Sneak, Roy Davis Jr. en Jamie Anderson.

Tien jaar geleden kwam Gene Farris in contact met Curtis Jones alias Green Velvet, die net zijn label Relief Records was begonnen. Daarop verschenen de eerste producties van Farris. De boomlange ex-basketbalspeler onderscheidde zich al snel door een subtiele mix van Chicago acid en de discogeorienteerde house. Echter naarmate de jaren verstreken, werden de platen en tracks op zijn studioalbums The Fruity Green ('97), Planet House ('98) en This is My Religion ('00) 'gelikter' van aard - de rauwe acid heeft plaatsgemaakt voor groovy filterdisco.

Naar alle waarschijnlijkheid zal deze 'metamorfose' van Farris, die zich heeft gevestigd in een appartement in Amsterdam, te horen zijn op A Decade of Beats. Nog voordat het overzicht in de winkels ligt, verschijnen er twee singles: de EP Keep It Comin eind juni en "What a Day" featuring vocalist Chappelle in juli.

Voor de liefhebbers; zijn top-10 van mei:
1. Gene Farris - Keep It Comin - Industry Recordings
2. Mark Farina - Dream Machine(JT Donaldson Mix) - Om Records
3. OGC Feat. Kelly Love - Pump Dance(Dj Sneak Mix) - Delectible
4. Cajmere Feat. Dajae - Say U Will (Green Velvet Mix) - Cajual
5.Funky Transport - Snafu - Industry Recordings
6. Brett Johnson - One Man - CDR
7. D.J. Sneak - Justice Remix - CDR
8. Jt Donaldson - Open Puff Stuff - CDR
9. U Got That - Hollywood Bungalow - Industry Recordings
10. Demarkus Lewis - Body Tonic - Industry Recordings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws