Schrijf je snel nog in voor de Music Academy Taster

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Voorloper op Music Academy in Melbourne


Op 15 en 16 april organiseert Red Bull de tweede editie van de Red Bull Music Academy Taster. Twee dagen lang stort een groep van twintig talentvolle Nederlandse dj's en producers zich vol overgave op de ontwikkeling van muziek in de breedste zin van het woord. Geinspireerd door elkaar en een aantal legendarische gastsprekers, ondernemen de deelnemers een muzikale reis door verleden, heden en toekomst. 11 Amsterdam is de plaats van handeling.

De Red Bull Music Academy is een jaarlijks terugkerende, internationale hogeschool voor muziektalent. De Academy biedt plaats aan zestig cursisten, verdeeld over twee termijnen van veertien dagen. De afgelopen jaren stonden Berlijn, Londen, Sao Paulo, Kaapstad, Rome en Seattle op het programma. In 2006 reizen de cursisten af naar Melbourne, Australie. Het doel van de Academy is om zowel deelnemers als docenten een inspirerende muzikale en culturele ervaring mee te geven en de deelnemers te voorzien van een wereldwijd netwerk van muzikale vrienden.


Het succes van de Taster
De Red Bull Music Academy Taster is vorig jaar ontstaan om Nederlands muziektalent bijeen te brengen voor een weekend vol inspiratie en hen een compacte versie van en voorproefje op de internationale Academy te geven. Al na 1 jaar is de Taster uitgegroeid tot een volwaardig zelfstandig event. Dit bewijst de aanwezigheid van een grote honger en vruchtbare voedingsbodem voor inspirerende muziekevenementen in Nederland.
De Taster van 2005 overtrof alle verwachtingen. Tot op de dag van vandaag vormen de deelnemers van die editie een hechte groep. De gedeelde passie voor muziek blijkt een zeer vruchtbare bodem voor frisse initiatieven, waaraan de Taster voor een belangrijk deel haar bestaansrecht ontleent. Zo is DJ Edo Salgado met zijn eigenwijze platenkeus een van de revelaties van het moment en toeren Estroe en Zoe Xenia samen met DJ Esther door het Nederlandse clubcircuit met hun live act B-Switched.

Het programma
De lectures zijn een bijzondere ervaring voor de deelnemers en voor de gastsprekers. Het verleden heeft uitgewezen dat zij het zeer prettig vinden om hun kennis van en liefde voor muziek te delen met een groep jonge talenten. Op zaterdag doen Bernard Purdie, 'the worlds' most recorded drummer', en Amsterdams trots Kid Sublime hun verhaal. Op zondag is het met een lecture van Miss Djax tijd voor een stukje techno en Nederhop historie. Het laatste onderdeel tijdens dag twee is een synthesizerworkshop onder leiding van de Italiaan Mario Pierro.


De inschrijfprocedure
DJ's en producers die bij de Taster aanwezig willen zijn, kunnen een e-mail sturen naar Victor. Zij krijgen dan een inschrijfformulier toegestuurd. Op 3 april eindigt de inschrijvingstermijn. Op 5 april wordt bekend gemaakt wie er zijn geselecteerd.
De negende internationale RBMA vindt eind dit jaar plaats in Melbourne, Australie. De inschrijving hiervoor start op 1 april. Vanaf die datum kunnen geinteresseerden een inschrijfformulier downloaden op de website van Red Bull Music Academy of een cd-rom met het formulier afhalen in verschillende platenspeciaalzaken in Nederland. De inschrijftermijn voor de Academy in Melbourne sluit op 3 juni.

In het kader van de Red Bull Music Academy Taster, vindt op zaterdagavond 15 april er in 11 een miniconcert plaats van drummer Bernard 'Pretty' Purdie en turntablist DJ Sjam. Het optreden begint om 23.00 u en is toegankelijk voor publiek. Daarna is het tijd voor de maandelijkse clubavond Teleskope, de avond van de dj's Olaf Boswijk en Edo Salgado. Teleskope staat voor vernieuwing en verbreding binnen de dance. De typische Teleskope-sound is een alternatieve mix van downtempo electronica, hiphop, disco, diepe house, broken beats, Detroit-techno en alles wat daar tussenin zit. Medeorganisator, vj en grafisch designer Vasco Neering alias De Beeldfabriek, etaleert zijn visuele kunsten op de 12-schermen van 11.

Verslag Music Academy Taster '05
Red Bull Music Academy

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws