Tom Middleton naar Nederland!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Opmerkelijke verzamelaar 'Crazy Covers' binnenkort verkrijgbaar!

¨

Tom & Mark aan het werk

Het komt niet al te vaak voor dat de Britse elektronische duizendpoot Tom Middleton naar Nederland komt. Vandaar dit nieuwsbericht. Vandaag kregen we van 11-promotor Olaf Boswijk namelijk te horen dat de Britse dj/producer zijn jawoord heeft gegeven op een dj-set op zaterdag 23 juli.

Waarom is hij eigenlijk de moeite waard? Tom Middleton wordt medio jaren '90 vooral bekend met de muziek die hij samen met die andere geniale producer Mark Pritchard uitbrengt. Vele stijlen en dance-genres komen uit de computers van deze heren. Onder pseudoniemen als Reload (trippy techno), Jedi Knights (elektro/funk), Chameleon (jazzy drum & bass) brengen de heren vele tijdloze singles en studioalbums uit. Niet te vergeten het meest succesvolle ambientproject aller tijden: Global Cummunication!



Crazy Covers, over enkele weken verkrijgbaar in Nederland


Ook binnenkort uit: een re-release van 76:14

'In zijn uppie' maakt Middleton ook genoeg muziek. Meestal onder een van de volgende aliassen: Schizophrenia, Mod Wheel, Amba en Cosmos. Via laatstgenoemd pseudoniem scoort hij in 2002 een hit met 'Take Me With You'. In datzelfde jaar brengt hij het fraaie triplemixalbum Sound of the Cosmos uit. Een echte aanrader.

Fans wachten al een tijdje tevergeefs op zijn nieuwe Cosmos-studioalbum, waarvan de release telkens wordt uitgesteld. Maar lang wachten op nieuwe cd's hoeft niet, want binnenkort zal een re-release van het tijdloze Global Communication-album 76:14 (inclusief bonus-cd) uitkomen. En in Engeland is zijn nieuwe verzamelaar Crazy Covers Vol 1 - een opmerkelijke dubbel-cd met covers van onder andere Jamie Cullum, Aretha Franklin, George Benson en Nina Simone, al uit. In Nederland zal deze cd snel verkrijgbaar zijn.

Laat het duidelijk zijn: Tom heeft veel nieuwe muziek in zijn bezit om op zaterdag 23 juli in 11, vlakbij Amsterdam Centraal, aan ons te laten horen. Be there!

Reload
11

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws