Dance Parade Zoetermeer: met een knipoog naar FFWD

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Ken Ishii, Hardfloor en Stacey Pullen op eindfeest



Wat in Rotterdam kan ...

Op zaterdag 30 juli vindt in en om de Silverdome in Zoetermeer de vijfde editie van SweetVibes plaats. SweetVibes kent drie onderdelen: een streetparade, een festival en een afterparty. Onlangs presenteerde de organisatie nieuwe namen zoals James Holden, Hardfloor (live), Ken Ishii en Stacey Pullen.

SweetVibes is voortgekomen uit SweetValley en heeft een traditie van tien jaar. Anno 2005 zijn de dagen van de organisatie van Sweet Vally als outlaw voorbij. In 2001 heeft de gemeente onderkend dat het festival een belangrijke bijdrage levert aan de uitstraling van de stad en een samenwerkingsverband met de organisatie opgezet. Na wat juridische schermutselingen met Dancevalley is de naam van het festival in 2004 veranderd in SweetVibes. De organisatie heeft het undergound-karakter van de eerste jaren weten te behouden door een line up samen te stellen van jong talent en (internationale) arrivees.

SweetVibes bestaat achtereenvolgens uit een streetparade, een festival en een afterparty in het imposante Silverdome. De parade, bestaande uit 15 fraai gedecoreerde trucks, vertrekt om 14.00 uur vanaf het Stadshart in Zoetermeer. De trucks zullen worden gehost door een aantal vooraanstaande organisaties, waaronder Sound Architecture, Minimal Eindhoven en Syndikaat Bookings.



... moet ook in Zoetermeer kunnen!

Om ongeveer 16.15 zullen de trucks het festvialterrein rondom het Silverdome bereiken. In zeven area's komen alle denkbare dance stijlen aan bod. Van techno tot hardcore, van minimal tot eclectisch; het volledige spectrum van de dance wordt benut om elke liefhebber op zijn of haar wenken de bedienen. Om 23.00 uur is het festival afgelopen en wordt het startsein gegeven voor de afterparty. Het Silverdome is voor deze avond ingedeeld in twee area's. In de main hall is het vooral techno en tech-house wat de klok slaat. Internationale toppers als James Holden (UK), Hardfloor (live) (D), Stacy Pullen (USA) en Ken Ishii (Japan) zijn inmiddels daarvoor bevestigd. Ook Rotterdam is, met Benny Rodrigues en DJ Joachim, goed vertegenwoordigd. In area twee wordt de scepter gezwaaid door de levende hardcore legendes DJ Rob en MC Joe. Gizmo, DJ Norman, Deaz D en Emillio Gomar completeren de line up in deze zaal.

De streetparade is voor iedereen gratis toegankelijk. De prijs voor een kaartje voor het festival bedraagt 10 euro. De entreeprijs voor de afterparty in het Silverdome is vastgesteld op 30 euro. In de voorverkoop zijn passe partouts a 25 euro beschikbaar, waarmee zowel het festival als de afterparty kan worden bezocht. Op de dag zelf bedraagt de prijs voor een passe partout 35 euro.

Datum: zaterdag 30 juli 2005
Vertekpunt streetparade: Stadshart, Zoetermeer
Aanvang: 14.00 u
Locatie festival: Rondom Silverdome, Zoetermeer
Aanvang: 16.15 u
Locatie afterparty: Silverdome, Zoetermeer
Aanvang: 22.00 u
Einde: 07.00 u

Sweet Vibes

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws