Lil' Louis zet punt achter dj-carriere

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Legendarische houseproducer wordt filmproducent


De legendarische dj/producer Lil' Louis - niet te verwarren met Little Louie Vega van de Masters at Work - stopt met draaien. Hij zal zich gaan richten op het produceren van films. Het is niet de eerste keer dat de Amerikaan dit besluit neemt. Vorig jaar maakte de befaamde producer, die in de winter van '87 met de hitsingle 'French Kiss' grote wereldberoemd werd, de rigoureuze beslissing al bekend. Toch kon hij de verleiding niet weerstaan om in en rondom New York zijn plaatjes te draaien. Nu hij aan de productie van zijn eerste film begint, is hij genoodzaakt de stap definitief te nemen.

Lil' Louis, zoon van de gitarist Bobby Sims, groeit op in Chicago. Daar komt hij eind jaren tachtig in aanraking met het housevirus. Eerst maakt hij naam als organisator van diverse warehouseparty's, later als producer. Twee albums brengt hij uit. Zijn debuutalbum 'From The Mind Of Lil Louis' uit '89 wordt beschouwd als het eerste housealbum ooit uitgebracht (door Epic, zustermaatschappij van Sony). Daar staat niet alleen de classic 'French Kiss' op, maar ook de veelgezochte single 'I Called U', waarvan drie verschillende vinylversies verschijnen.



Het debuutalbum From the Mind of Lil Louis


Het tweede album Journey With The Lonely

Zijn tweede langspeler Journey with the Lonely verschijnt in '92 en bevat clubhits als 'Club Lonely', 'Dancin in my Sleep' en 'Jazzmen'. Verder brengt hij vele platen uit, waarvan titels als 'Blackout' en 'Freedom' (Make it Funky, alias Black Magic) het meest tot de verbeelding zullen spreken. Als Josh Wink's 'How is Your Evening so Far?' - een ripoff van 'French Kiss' - in 2001 een enorm succes wordt, stelt het label King Street Lil' Louis in de gelegenheid om het verzamelalbum Mix the Vibe: 27 Years in the Mix samen te stellen en te mixen. Dat zal zijn laatste wapenfeit op geluidsdrager betekenen, want hij heeft de dancewereld definitief de rug toegekeerd.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws