2 Nederlanders naar Red Bull Music Academy in Rome

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

60 beginnende dj/producers naar dance-academy in Rome



Derric Carter had beter de Pabo kunnen doen

In Nederland kennen we de Grote Prijs van Nederland, internationaal gezien de Red Bull Music Academy. Les krijgen van top-dj's en -producers, welke rookies willen dat niet? Uit 2 groepen van 30 afgevaardigden zijn 2 Nederlanders vertegenwoordigd.

De kaarten zijn geschud en de kandidaten bekend. De jury van de 6e Red Bull Music Academy heeft haar taak volbracht en 2000 aanmeldingen uit 70 landen gescreend. Wekenlang hebben de juryleden zich opgesloten tussen stapels cd's en brieven waar de passie voor muziek van afspatte. Na rijp beraad werden twee groepen van 30 producers, DJ's en muzikanten uitgekozen om deel te nemen aan de inmiddels fameuze Red Bull Music Academy. Tussen hen twee Nederlanders: Thijs Menting uit Doetinchem en David Cohen de Lara uit Amsterdam.

Over de Nederlandse deelnemers
David (artiestennaam Deef) uit Amsterdam vindt zijn passie in de hiphop stijl. Thys Menting (artiestennaam Elec-tic) uit Doetinchem leeft zich uit in de techno/electro stroming. In Rome zijn de kandidaten ambassadeurs van hun 'home scene'. De variatie in muziek skills, stroming en achtergrond zorgt ervoor dat er een super muzikale omgeving ontstaat waar deelnemers net zoveel van elkaar leren als van de gastdocenten. Twee weken lang pluggen de kandidaten in en leren ze nieuwe vaardigheden tijdens workshops, demo's en hun eigen sessies in de clubs van Rome.



Thijs Menting


David Cohen

Over de Red Bull Music Academy
De geschiedenis van de Red Bull Music Academy begon in 1998 in Berlijn. Het idee erachter is eigenlijk heel simpel: mensen die van of voor de muziek leven krijgen de mogelijkheid om samen te werken, dwars over continentale en culturele grenzen heen, met muziekfreaks van over de hele wereld, en geholpen door grote sterren op alle gebieden zoals Gilberto Gil, Jeff Mills, King Britt en Gotham Project.

De Red Bull Music Academy is in de jaren hiervoor al neergestreken in Kaapstad, Sao Paulo, London, New York en Dublin. De editie van dit jaar in Rome duurt van 2 tot en met 16 oktober en van 23 oktober tot en met 6 november.

Red Bull Music Academy

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws