Boek 'Door! Dance in Nederland' zaterdag in de winkel

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Geschiedenis, heden en toekomst van dance in boekvorm


Vanaf aanstaande zaterdag ligt er een bijzonder boek in de winkel. Een boek dat de opkomst van de housecultuur beschrijft vanaf eind jaren tachtig tot nu. Aan de hand van een aantal interviews met vooraanstaande journalisten, dj's en organisatoren trachten schrijvers Arne van Terphoven en Toon Beemsterboer een compleet beeld te schetsen van de geschiedenis, heden en toekomst van de dance.

Door! - de titel van het boek - is het gevoel dat duizenden partygangers wekelijks hebben als ze naar een club of feest gaan. Auteurs Van Terphoven en Beemsterboer stelden verschillende mensen die werkzaam in de scene zijn een aantal prangende vragen. Is de dj iemand die plaatjes draait of is hij God? Is dance de nieuwe flowerpower? Hoe vind je gevoel in elektronische muziek? Is XTC een wondermiddel? Waar en hoe is house eigenlijk ontstaan? Is dance a-politiek? Hoe kan het dat iets wat begon in ranzige oude loodsen uitgroeide tot miljoenenbusiness?

Met antwoorden van diverse organisatoren (Dance Valley, ID&T, Awakenings, Ted Langenbach, Las Palmas), journalisten (Gert van Veen, Tom Engelshoven, Wessel van Diepen), dj's en producenten (Tiesto, Secret Cinema, Paul Elstak, Dana, Ferry Corsten, Joost van Bellen, Michel de Hey), een aantal wetenschappers en uiteraard de dansers zelf, moet het boek een compleet beeld geven van de geschiedenis, heden en toekomst van dance in Nederland. Van boven in de ArenA tot diep onder de grond.

Vanaf 4 september verkrijgbaar in de winkel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws