Het festivalseizoen 2004: Een tussenstand

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Hoe gaat het festivalseizoen 2004 de boeken in?


Zit het venijn in 2004 in de staart? Een moeizame start van het festivalseizoen, vooral gedomineerd door een groot aanbod en tegenvallende bezoekersaantallen. En als het weer zich net als in 2003 van zijn beste kant liet zien. Maar nee, ook een van de leukste feestjes van het jaar, Extrema Outdoor (wel uitverkocht overigens), kreeg na een zonovergoten dag te kampen met hevig noodweer. Het wil niet lukken met de festivals dit jaar, lijkt het wel. Tijd voor een tussenstand. Wat zijn jouw hoogtepunten en dieptepunten tot nu toe? Gaat het mooiste nog komen?


Diesel U Music, A'dam 20 mei
Een smet op het event was een incompleet Soul II Soul. Hoe kun je nu met zo'n grote act prijken als je alle bandleden niet eens over laat komen? Dat is hetzelfde als beloven Underworld te boeken, om vervolgens 100% Isis 'Born Slippy' te laten draaien.


Free Your Mind, Arnhem 29 mei
Afgelopen zaterdag begon voor veel mensen het festivalseizoen van 2004. Met een zomerse temperatuur werd het een heerlijk dagje Arnhem, waar goede optredens, leuke mensen en veel stof de sleutelwoorden waren.


Strike One, Rotterdam 5 juni
De afgelopen weken werd er met name op de bekende muziekzenders bijzonder veel aandacht besteed aan Strike One in de Kuip. We werden gewaarschuwd voor een onvervalst dance-event in een legendarisch voetbalstadion. Dat hebben we geweten ook!




Niet druk, wel supergezellig: Het L2P strandfeest bij Soul

Rotterdam Import, deel 1
Pakhuis Meesteren leek zaterdag tijdens Nederland-Tsjechie even het middelpunt van Rotterdam Import. Maar dat was enkel 2 keer 45 minuten het geval. De nog altijd stijlvolle Cruise Terminal was de rest van het festival het kloppend hart.


Rotterdam Import, deel 2
Dizzee Rascal maakte een dag later zijn podiumdebuut in Nederland. Eindelijk hadden de bezoekers de moeite genomen om naar Las Palmas te wandelen. De Londenaar maakte de hoge verwachtingen waar.


Sonar Festival, Barcelona 17 t/m 19 juni
Voor de elfde keer werd in Barcelona Sonar gehouden, het festival voor experimentele muziek en mediakunst. Drie dagen lang was het terrein in en rondom het Museum voor moderne kunst en het CCCB de plek om op Sonar by Day nieuwe muziek te ontdekken.


Love Family Park, Hanau Duitsland 20 juni
Tijdens de zomermaanden vinden er bij onze oosterburen op zondag veel kleinschalige festivals plaats. Een daarvan is Love Family Park, afgelopen weekend gehouden in Hanau. Natuurlijk met Sven Vath en kornuiten achter de draaitafels.




Geweldig feest voor 15.000 mensen: Awakenings


Impulz Outdoor, Bussloo 26 juni
Afgelopen zaterdag vond nabij Apeldoorn op recreatiegebied Bussloo de outdoor editie van Impulz plaats. Uit de line-up bleek dat de hardere varianten uit de dance deze nacht zouden bepalen: trance, harddance, hardstyle, oldstyle, techno en club.


City Parade, Gent (B) 26 juni
Niet alleen in Rio, Berlijn en Rotterdam is een danceparade zeer succesvol, ook bij onze zuiderburen in Gent worden jaarlijks zo'n 40 trucks met dansende mensen feestelijk onthaald. En wel door 200.000 enthousiaste Belgen.


State-X New Forms, Den Haag 2 juli
Voor het eerst bundelden State-X en New Forms hun krachten om een tweedaags festival neer te zetten op verschillende locaties in Den Haag. Dag 1 had, met o.a. Plaid, No Means en Tortoise, de meest aansprekende line-up, waarvan een verslag.


Awakeningsfestival @ Spaarnwoude, A'dam - 3 juli
De weermannen hadden het eens niet bij het rechte eind. Terwijl Erwin Krol een slechte dag met veel regen en wind voorspelde, hadden de bezoekers van Awakenings een nagenoeg droge dag. Alleen in de avond moesten twee pittige buien overwonnen worden.


Van het opgepompte siliconenfeest in de Kuip tot het meer dan geslaagde technofeest dat Awakenings werd. Van een nog vrij rustig, maar opnieuw erg gezellig strandfeest bij Soul tot de inmiddels traditioneel Brabantse gezelligheid op Extrema Outdoor. Het zijn de feesten en festivals waar wij verslag van hebben gedaan. Onze hoogte- en dieptepunten lees je in de uitgebreide reportages hierboven.

Waar gaan we elkaar treffen? Check het in het overzicht van de beloftes voor de komende weken: Het festivaloverzicht 2004

Onze favoriete plekken deze zomer beginnen zich af te tekenen. Ondanks dat we nog een aantal weken vol mooie beloftes te gaan hebben, zijn we erg benieuwd naar jullie hoogte- en dieptepunten van deze zomer. Laat je horen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws