Belgisch parlement zegt 'nee' tegen afterparty's

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Help onze Belgische dansvrinden: teken de petitie

In Nederland is het al jaren zo: sluitingstijd is sluitingstijd. Als het licht aangaat na een gezellig avondje stappen word je toch echt vriendelijk verzocht om de club te verlaten. In Belgie lijkt het er echter op dat er soms geen einde aan komt. Er wordt gewoon lekker vrolijk doorgefeest, tot in de vroege uurtjes. Althans, nu nog wel. Als het aan een aantal hoge heren ligt, zal er nergens meer worden gefeest na zessen.

Thanks: Swan

Het Belgisch parlement heeft onlangs besloten dat er een sluitingsuur moet komen voor de clubs. De betreffende wet in de maak, zegt dat er vanaf 06:00 tot de volgende avond 20:00 niet meer gefeest mag worden. Het gevolg hiervan betekent het einde van de Belgische afters.



Gelukkig hebben we de festivals overdag nog ;-)

"Als we nu actie ondernemen dan kan de Senaat deze wet nog tegenhouden". aldus de makers van Rechtopfuiven.be waarop er een petitie getekend kan worden. Ondertussen medelijden gekregen met onze zuiderburen? Of kom je zelf wel eens op een Belgisch feest, dat je niet vroegtijdig wenst te verlaten? Teken dan ook die petitie op het onderstaand adres! Er zijn tot nu toe al een paar duizend inzendingen binnen.

Teken de petitie!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws