De Loft XL

Partyscene Redactie | 3 november 2011
headlines

De Loft XL is een nieuwe uitgaansgelegenheid in Hengelo, die in december open gaat.

loft xlOp zaterdag 17 december opent De Loft XL voor het eerst haar deuren. Deze nieuwe uitgaansgelegenheid wordt een platform voor hoofdzakelijk elektronische muziek. Verschillende organisaties gaan hun feesten geven in De Loft XL, waardoor het programma heel gevarieerd en divers zal zijn.

De Loft XL is gevestigd in hartje Hengelo, op hetzelfde adres als disco Empire New York. Discotheekeigenaar Frank Oude Tijdhof werd afgelopen zomer benaderd door een investeringspartij die interesse toonde in de exploitatie van de grote bovenzaal van het pand. De zaal, die ruimte biedt aan zo'n duizend bezoekers en enkele jaren geleden nog werd voorzien van state of the art licht en geluid, wordt maar zelden gebruikt. De investeerder – die anoniem wil blijven – wil dat De Loft XL een zelfstandige uitgaansgelegenheid wordt die volledig gescheiden is van disco New York, zowel bouwtechnisch als beleidsmatig. Momenteel vindt de verbouwing plaats die de bovenzaal van een eigen ingang voorziet en ook wordt het interieur aangepakt.

Voor de programmering is Michiel Oude Weernink van Cult Events benaderd, en hij heeft een heldere visie: diversiteit. “We willen dat De Loft XL voor iedereen wat te bieden heeft', benadrukt hij, 'waarbij de kwaliteit van de avond altijd vooropstaat.' Daarom gaat De Loft XL samenwerkingen aan met verschillende externe partijen die hun sporen in de muziekindustrie al ruimschoots hebben verdiend. 'We zijn in gesprek met interessante organisaties die hier hun feesten willen geven, en de programmering voor de maanden december en januari is rond.” Over de line-up voor de grand opening op 17 december wil Oude Weernink nog niets loslaten, maar wel belooft hij een headliner van wereldformaat.

Meer info op www.deloftxl.nl.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws