Have a nice day!

Partyscene Redactie | 29 juni 2011
headlines

Nog een kleine twee weken en dan is het zover. Want op 2 juli om klokslag 12.00 vindt de zevende editie van Have A Nice Day festival plaats in het pittoreske openluchttheater van Eibergen. Voor de mensen die het niet kennen. Eibergen is een prachtig plaatsje in het centrum van de achterhoek. Daar waar Jezus nog Henk heet, en de mensen soep eten met een lepel.
have a nice day
Zonder flauwekul. De term "achterhoek" kwam voor het eerst voor in een gedicht van Willem Sluyter die (hoe kan het ook anders?) predikant was in Eibergen. Sluyter schreef "Waer iemant duisent vreugden soek / Mijn vreugt is in dees 'achter-hoek". Hiermee doelde hij op de streek waar hij werd geboren. En in die woorden van predikant Willem schuilt wellicht het grote geheim van Have A Nice Day. De grote vreugde ligt namelijk in de achterhoek. Daar is het goed! En dat die vreugde de afgelopen jaren niet onopgemerkt is gebleven is duidelijk. Want als eerste underground festival van oost Nederland heeft Have A Nice Day inmiddels landelijke cult status verworven en komen mensen vanuit heel Nederland met bussen vol naar Eibergen. Louter voor de liefhebbers en dat maakt de sfeer magisch.

Programma

In samenwerking met Pathfinder, DeventerDubSessions, Arctic Boogie, 8Bahn, Vier en 030303 is het Genotypes en Mood Elevator gelukt om een heerlijk programma in elkaar te draaien. Ruim 30 artiesten, op vier verschillende podia, zorgen ervoor dat er gedanst kan worden als nooit tevoren. Iedere artiest is met de grootste zorg geselecteerd met 1 en hetzelfde doel. Dansen tot het gaatje. Want al heeft de Achterhoek veel te bieden. Op dit gebied kan het wel een katalysator gebruiken.

Trots als een pauw. Robert Hood, de ongekroonde koning van de minimale techno, komt naar Eibergen voor een exclusieve live set. Rauw, industrieel, tijdloos en dwingend tot op het bot. Ook de opkomende Berlijnse geweldenaar Samuli Kemppi gaat live om te laten horen hoe fris techno kan klinken. De Amsterdamse grachtenhousers Boris Werner, William Kouam Djoko (live), lilith (live) en Frank Haag (live) zullen de eibergse Berkelzomp doen beven. Pitto die net zijn album heeft gereleased dat groots wordt ontvangen doet deze keer een dikke dj set. Arctische klanken zijn er natuurlijk ook. Wat te denken van Legowelt en zijn partner Orgue Electronique die speciaal naar Eibergen komen om de mussen van de kerktoren af te blazen. Waar in 2010 Yves Deruyter de oldschool rave voor zijn rekening nam programmeren 8Bahn & Vier dit jaar zonder moeite Darkraver. Koning van de bacardi, professioneel ondeugd, vrouwen verslinder én raver van het eerste uur. Verdere uitleg is overbodig. Kers op de feesttaart is James Ruskin die het festival komt afsluiten zoals alleen hij dat kan. Verwacht diepe tegendraadse maar vooral ook tijdloze techno uit je moeder’s tijd! Meer informatie over het programma vind je op www.haveanicedayfestival.nl

Beleving

Naast het muzikale programma is Have A Nice Day een beleving op zich en in die zin dus veel meer dan louter muziek. Met veel zorg is er dan ook een uiterst aardige creatieve programmering opgezet. Zo kan er dit jaar vanaf het festival een boot tocht worden gemaakt met de Berkelzomp om even de buurt te verkennen. Zijn de schavuiten van Team Ruilhuisje wederom van de partij. Met het motto "niet huilen, maar ruilen" roepen zij bezoekers op om allerhande ruilwaar mee te brengen. Op deze manier stonden zij de afgelopen zomers op zo'n beetje ieder gerenommeerd festival om de feestvreugde tot extatische hoogten te doen stijgen. Ook "de spelende mens" kan zich dit jaar weer flink uit leven. Een beetje competitie en beweging doet een mens namelijk goed. Hier kan het ware achterhoek cowboy gevoel worden aangeboord. Vaste onderdelen als de sprookjestuin en de visuals van pixelkunstenaar Vingerverf zijn natuurlijk totaal part of the deal.

Met liefde bereid

Dansen maakt hongerig. Daarom zorgt Willing Wheels ook dit jaar weer voor een divers aanbod aan lekkernijen. Geheel in stijl kan er worden genoten van de lekkerste biologische snacks die er zijn. Ook zal Cocoon Coffee zorgen voor topper dan topniveau koffie dat met de grootst mogelijke zorg zal worden bereid door twee barista kampioenen van wereldniveau. Ff een bakkie doen was nooit eerder zo sensationeel!

Kaartverkoop

De kaartverkoop loopt dit jaar harder dan ooit en het ziet er naar uit dat Have A Nice Day 2011 voor het eerst in haar geschiedenis in de v.v.k gaat uitverkopen. Daarom is het raadzaam om snel een ticket in de v.v.k te halen. Voor een ontiegelijk zacht Achterhoeks prijsje van slechts 21 euro (ex fee) kunnen er online tickets worden gekocht via http://www.haveanicedayfestival.nl of bij één van de Primera winkels in het land.

Een fijne reis

Op de vernieuwde Have A Nice Day website is informatie te vinden over diverse busreizen die worden georganiseerd vanuit Nijmegen/Arnhem, Utrecht en Deventer/Zutphen. Nieuw dit jaar is tevens de mogelijkheid om op een fijne super chille alternatieve camping te blijven logeren. Geen kleine blagen en familie perikelen, maar kamperen met soortgenoten in een prachtige omgeving. Ook hierover kan je informatie vinden op de website.

Prijsvraag

Ben jij net als willem poetisch ingesteld en wil je kans maken op vrijkaarten? Wordt dan lid van onze facebookpagina : www.facebook.com/haveanicedayfestival en maak een mooi gedichtje over iets wat je fijn vindt.

Als laatste kan worden gesteld dat de organisatie de komende twee weken alles in het werk stelt om vorige edities te doen verbleken. Dit lukt natuurlijk alleen met het juiste publiek. Bel daarom dus snel al je vriendjes en vriendinnetjes en trek ze als de dolle donder mee naar Eibergen. Zij zullen er, net als jij, zeer zekers geen spijt van krijgen. Amen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws