DJ legende Harvey voor het eerst naar Nederland

Partyscene Redactie | 29 juni 2011
headlines

DJ Harvey, grootste rockster onder de dj’s, had tien jaar lang problemen met z’n visa en kon deze gehele tijd Amerika niet verlaten. De nog levende legende maakt na deze lange tijd afwezigheid zijn Nederlandse debuut in Trouw.
dj harvey
De ‘sarcastic’ disco koning is terug onder de noemer Locossolus en heeft op zaterdag 2 juli De Verdieping tot zijn beschikking om je daar in vervoering te brengen. Terwijl hij samen met Melon beneden de boel tot een groots, collectief hoogtepunt brengt, staat boven 360 samen met Darko Esser als 540 Soundsystem voor je klaar.

360 maakt zich op voor een lokaal avondje, maar wel een lokaal avondje met de big room techno en de brede elektronisch sound die typerend is voor 360. De gastheren Patrice Bäumel en Nuno dos Santos halen hun partner in crime Darko Esser in huis voor een speciale set. Want zet deze drie helden tegelijk achter de knoppen en 540 Soundsystem is een feit. 360 wordt als altijd weer geopend door Lesion, oftewel Ditty Menon en Mykaz van XT3 Radio.

Dacht je lange tijd dat slack key gitaar muziek het enige was dat van het Amerikaanse staatje Hawaii kwam en weet je even niet wie DJ Harvey is? Lees dan verder en let goed op. Trouw zegt het niet snel, maar Harvey is met recht een levende legende te noemen. In interviews doet hij uitspraken als “Je kunt mijn muziek niet snappen tenzij je een groepsorgie hebt gehad op XTC” en wordt hij gefotografeerd met een shotgun in de hand. Maar alleen met dit soort uitspattingen kom je er niet, het draait natuurlijk vooral om zijn kwaliteiten in de dj booth.

Vorige week nog stond Harvey in de Be Cool in Barcelona tijdens Sonar, waar hij op het Resident Advisor X feest de mysterieuze X was. Harvey gaf daar een vijf uur durende set weg waarvan je later niet meer wist welke plaat nou het beste was. Als muziek sex was geweest en de dansvloer een groot bed, had het publiek de beste groepsorgie ooit. Hij plaagde het publiek met lange disco edits die hij genadeloos inmixte met wat steviger werk, totdat de zaal om 7 uur ’s ochtends tot een eeuwigdurende climax leek te komen. DJ Harvey is dus in topvorm, en je moet wel met een hele goede reden komen om de kans deze koning te aanschouwen te willen missen.

Op zaterdag 2 juli presenteert DJ Harvey zich in Trouw onder zijn nieuwe alias: Locussolus, zijn gelijknamige album is net uit op International Feel. Onze eigen Melon heeft speciaal voor deze gelegenheid een sarcastic disco podcast opgenomen, die je alvast in de stemming brengt:

http://soundcloud.com/trouwamsterdam/melon-sarcastic-podcast-summer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws