Perplex invites Dimitri!

Partyscene Redactie | 8 juni 2011
headlines

perplex dimitri duyckerHoofddorp heeft er een pareltje bij in de feestagenda. Perplex is de organisatie achter de succesvolle terugkerende house/techno avond en kondigt alweer de derde editie aan. Op 18 juni staat DJ Dimitri naast residents en organisatoren DJ Steve Mulder en M.R.T.N. garant voor een topavond in Podium Duycker.

Het concept van Perplex met als uitgangspunt hoogwaardige house en techno te bieden in een ‘pure’ setting blijkt goed te bevallen. Organisator Steve Mulder: “De splinternieuwe locatie Podium Duycker heeft met alle moderne faciliteiten dezelfde kwaliteit in huis die wij willen brengen met onze feesten. En dat geldt ook zeker voor de DJ’s die wij op ons verlanglijstje hebben staan. Er was onbegrijpelijk weinig aanbod op dit gebied in Hoofddorp, terwijl deze muziekstroming juist zoveel aanhangers heeft. Met Perplex bieden wij iedereen die niet vies is van retegoeie house en techno de perfecte plek om dicht bij huis helemaal los te gaan”.

Voor de derde editie is de legendarische DJ Dimitri (1967) geboekt. Deze oude rot in het vak heeft een indrukwekkende, 23-jarige carrière achter de rug en is nog steeds onvermoeibaar en zeer vernieuwend bezig. Die vernieuwing vertaalt zich misschien nog het beste in de titel van het door hem uitgebrachte album ‘Don’t be a prisoner of your on style’.In 1988 begint hij in de housetempel roXY waar al snel elke vrijdagavond lange rijen voor de deur staan. In die tijd is hij een van de eerste DJ’s die house met breakbeats of drum ‘n bass mixt en hiermee bewijst dat hij niet alleen deze twee stijlen moeiteloos combineert maar ook real-time composities op melodie creëert. Dimitri produceert vervolgens voor vele wereldwijde labels en natuurlijk vanaf 1991 voor zijn eigen label Beautiful Soul Techno. Via vele clubs en festivals in binnen- en buitenland zoals de Twilo Club in New York, Fuse in Brussel, Rex in Parijs, Space op Ibiza, Haoman in Jeruzalem en Static Sound in Madrid draait hij in de zomer van 2007 zijn laatste plaat op het 10 jarig feest van Meubelstukken. Hij stort zich op het werken met verstandelijk beperkte kinderen, als vrijwilliger op een boerderij. Halverwege 2009 bouwt hij een studio aan huis en gaat zich weer bezighouden met het verzamelen en produceren van muziek. Op 16 juni 2010 is de legende terug en staat er nog veel moois te gebeuren, dat is een ding wat zeker is.


Martijn van Tiggele, mede-organisator: “Het mooie aan de Perplex feesten is de setting, niet massaal maar persoonlijk en puur. Je staat haast oog in oog met de DJ en beleeft daardoor de muziek van je kruin tot aan je tenen, gewoon knallen dus. Dit sfeertje willen we voorlopig zo houden, daarom zijn er een gelimiteerd aantal kaarten per avond beschikbaar (voor slechts 9 euro!). We zijn er enorm trots op dat de levende legende Dimitri met ons zeker weer voor een Perplex waardige avond zal gaan zorgen!”

Kaarten kosten slechts 9 euro en zijn verkrijgbaar via www.duycker.nl en aan de deur. Volg Perplex op Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws