Nachtrapport

Partyscene Redactie | 28 april 2011
headlines

Nachtburgemeester Isis overhandigt het nachtrapport aan burgemeester Van der Laan.

Woensdag 27 april heeft de nachtburgemeester van Amsterdam het onderzoek naar het nachtleven in het gemeentehuis overhandigd aan de burgemeester van Amsterdam. Het onderzoek geeft inzicht in de beleving van de deelnemers aan het Amsterdamse nachtleven. De nachtburgemeester hoopt dat de lokale politiek de uitkomsten van het nachtrapport meenemen in hun beleid. Het nachtrapport is het resultaat van een samenwerking tussen nachtburgemeester Isis van der Wel en onderzoeksbureau The Choice en is het eerste grootschalige onderzoek op dit gebied.

burgemeesters

Het nachtrapport geeft een kijkje in de belevingswereld van het Amsterdamse uitgaanspubliek. Gemiddeld scoort uitgaan in Amsterdam een 6,6. Is het waar dat het Amsterdamse nachtleven verbleekt bij dat van bijvoorbeeld Berlijn? Welke clubs in Amsterdam zijn het populairst en zijn de Amsterdammers echte nachtbrakers of liggen zij liever op tijd in bed?

Uit het nachtrapport komt naar voren dat homoseksuelen zich tijdens het uitgaan in Amsterdam twee keer zo vaak onveilig voelen als heteroseksuelen. Dit is iets waar absoluut wat mee gedaan moet worden volgens de nachtburgemeester. Een ander belangrijk punt is dat Amsterdam smacht naar een verruiming van de openingstijden. Op dit moment wordt er binnen de gemeente gekeken naar een geschikte vorm hiervoor. Voor meer resultaten is het volledige rapport te bekijken op www.n8burgemeester.nl.

Om de publicatie van het rapport te vieren zijn alle nachtvlinders 29 april a.s. uitgenodigd bij All is One in Hotel Arena. Tijdens deze avond zal nachtburgemeester Isis haar verjaardag vieren.

Meer info dus op www.n8burgemeester.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws