Now & Wow festival

Partyscene Redactie | 1 maart 2011
headlines

Rotterdam krijgt eindelijk een nieuw dance festival, het Now & Wow festival.

Met het Now & Wow festival krijgt Rotterdam een nieuw dance festival. Het event volgt de Dance Parade op, dat vorig jaar ter ziele ging vanwege het aangescherpte evenementenbeleid in de havenstad. Het initiatief komt van de Rotterdamse organisator Ted Langenbach. Met het evenement wil Langenbach het imago van Rotterdam als uitgaansstad uit het slop trekken.

rotterdam

“Het is een multidisciplinair festival met muziek, mode en beeldende kunst. Alle subculturen komen hier bij elkaar,” zo laat Langenbach weten. Het Now & Wow festival vindt in september plaats, de locatie is nog niet bekend. De naam is ontleent aan de befaamde Rotterdamse club Now & Wow in de Maassilo, die in de jaren na de millenniumwisseling grote populariteit genoot bij het uitgaanspubliek. “Het is geen nostalgie. We pikken de Now & Wow-activiteiten weer op en zetten ze in het nu,” aldus Langenbach.

Rotterdamse wethouder Dominic Schrijer (Wethouder Werk, Sociale Zaken en Stedelijke Economie) informeerde de gemeenteraad onlangs per brief over de plannen voor het festival. Volgens Schrijer wordt onder meer met het evenement een 'eerste start gemaakt met de verlevendiging van de dance sector in Rotterdam'.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws