Red Bull Music Academy

Partyscene Redactie | 24 februari 2011
headlines

De inschrijving voor de Red Bull Music Academy Tokyo 2011 is nu geopend.

Tussen 23 oktober en 25 november aanstaande vindt in Tokyo de 13e editie van de Red Bull Music Academy plaats. In Tokyo worden twee groepen van 30 muzikanten, producers en dj’s uitgenodigd om daar twee weken door te brengen. Zij krijgen lectures van de groten der aarde, brengen dagelijks tijd door in een van de studio’s van de Academy en treden ’s avonds op in de lokale clubs. Het is tot 4 april mogelijk om je in te schrijven.

mj cole

Een voorproefje kun je echter al krijgen tijdens 5 Days Off met een echte Red Bull Music Academy Workshop. Van 2 tot 6 maart aanstaande vindt op verschillende locaties in Amsterdam het 5 Days Off festival plaats. Als onderdeel van het kunstenprogramma ‘5 Days On’ organiseert Red Bull op zaterdag 5 maart in Club Up een workshop met twee van de headliners, waaronder MJ Cole. MJ Cole was eind jaren ’90 de nummer 1 producer in de 2-step / UK Garage scene, onder meer met zijn klassieke album Sincere. Ondanks zijn mainstream uitstapjes staat hij nog altijd in hoog aanzien in de underground. Na een paar jaar van relatieve rust is zijn sound veranderd, maar de kwaliteit gebleven. Een tweede artiest wordt nog bevestigd. Deze workshop is vrij toegankelijk. De deuren gaan om 13:30 open.

Muzikanten, dj’s en producers worden bij deze opgeroepen om zich in te schrijven voor de onvergetelijke muzikale trip die Red Bull Music Academy heet. Of je nu beats maakt, saxofoon speelt, techno draait of ballads schrijft; het enige dat telt om kans te maken op een uitnodiging is een eigen kijk op muziek. Check www.redbullmusicacademy.com/apply om je in te schrijven.

Check ook www.redbullmusicacademy.com.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws