Danny Krivit is back

Partyscene Redactie | 25 februari 2011
headlines

krivitLang hebben we erop moeten wachten maar 25 februari is het dan eindelijk zover… De legendarische Danny Krivit wordt overgevlogen vanuit New York om in een omgetoverde Paradiso de tijden van The Loft en Paradise Garage te doen herleven. De oer-deejee Danny Krivit is van een de weinige levende dj’s die de draaitafels mocht delen met Larry Levan. De bovenzaal is voor de Nederlandse koning van de Italo/Wave/Disco I-F. Danny krijgt support van Amsterdams finest Antal (Rush Hour) en Jan van Kampen (Dekmantel).

Danny is behalve DJ verantwoordelijk voor de wereldwijde acceptatie van de kunst van het editen en produceerde meer dan 300 remixen en edits van oude disco-, house-, en hiphop hits. Krivit begon zijn carrière als dj, in de club van zijn ouders in New York en daarna (we hebben het over de jaren zeventig!) in legendarische clubs als de Paradise Garage en The Loft. In de club Roxy draaide hij naast de beste hiphop-dj's van de wereld, zoals Africa Bambaata en Grand Master Flash. Daarna begon Krivit met produceren, hij werkte aan tracks als  'Give it up and Turn it loose' en 'Funky Drummer' van James Brown en 'Casanova Brown' van Gloria Gaynor. En hij maakte dé allerbeste versie van de klassieker 'Love Is The Message' van MFSB. Natuurlijk zullen veel mensen Danny Krivit ook kennen van de befaamde zondagmiddagen Body & Soul in club Vinyl. Samen met Francois K en Joe Clausell draaiden ze daar de sterren van de hemel en dat doen ze nog steeds!

De bovenzaal deze avond is het domein van de inmiddels welbekende IF. Al vaker stond hij op Disco3000 maar dit keer kun je een extra lange italo-disco-house set van hem verwachten. Support komt van opkomend talent Jan van Kampen (Dekmantel).

Zoals gezegd staat in de grote zaal Disco3000 resident Antal die onlangs als mede-eigenaar van Rush Hour label van het jaar werd op Resident Advisor en LittleWhiteEarbuds.

Voorverkoop geschied via ticketservice, de Paradiso dagkassa en Rush Hour Records (Spuistraat 98). Kaarten kosten 15 euro en zijn inclusief membership, deuren gaan open om 00:00. www.rushhour.nl en www.paradiso.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws