Niche geeft het startschot in Nijmegen

Partyscene Redactie | 25 februari 2011
headlines

Vanaf vrijdag 4 maart kunnen muzikale fijnproevers hun hart ophalen in Merleyn. Want dan gaat de nieuwe stapavond Niche van start in Nijmegen.
niche merleyn
Niche gaat zoals de naam al doet vermoeden zich richten op het nichesegment binnen de dance-scene. Daarbij moet je denken aan dj’s die op het punt van doorbreken staan of net zijn doorgebroken. Dj’s die als avonturiers te werk gaan en hun bezoekers ook op een avontuur durven mee te nemen. Dus verwacht geen muziek voor miljoenen. Een open-mind is zeker vereist op Niche.

Voor de eerste editie van dit nieuwe concept is niemand minder dan de Frankfurtse duizendpoot Gerd Janson te gast.  Een gast die zeker past binnen Niche. Hij weet als geen ander dat je niet met oogkleppen moet werken. Niche resident Reza Athar zorgt voor de opwarming van de spieren.

Gerd Janson is de man achter het gerespecteerde Running Back label, waarop hij al menig talenvolle producer aan de wereld heeft voorgesteld. Producers als DPlay, Mark E, Tensnake en Jacob Korn hebben hun doorbraak grotendeels aan zijn label te danken. Running Back is een bakenmat voor nieuw talent, maar ook voor bewezen succesvolle producers. Dankzij de pioniersmentaliteit en diversiteit is het label favoriet onder velen trainspotters wereldwijd.

Behalve labeleigenaar is Gerd Janson ook een gevierd journalist. Volgers van het Red Bull Music Academy lectures kennen hem natuurlijk als een van de vaste interviewers van het team, maar daarnaast is hij ook als journalist werkzaam bij het Duitse Groove magazine. Gerd Janson is op productioneel vlak behoorlijk actief de laatste tijd. Hij vormt samen met zijn partner in crime Lauer, bekend van Arto Mwambe, het Tuff City Kids duo. Daarmee bracht hij in 2010 velen prachtige remixen uit op gewaardeerde labels als Innervisions, Permanent Vacation, Future Classic en onlangs nog op Freerange en Leng. Een bijzonder veelzijdige man dus. Die veelzijdigheid hoor je goed terug in zijn dj-sets. Gerd Janson is de meester in het samensmelten van verschillende platen tot een dansbaar en sexy geheel. Zijn interesses gaan uit naar deep-house, boogie, disco en Chicago house, maar hij is ook niet vies van electro en Detroit georiënteerde platen. Zeg maar gerust het algehele spectrum. Niet voor niets is hij de geliefde resident van de bejubelde Robert Johnson club in Offenbach. Zo geliefd, dat hij op verzoek van de club, een prachtige mix heeft opgenomen voor de Live At Robert Johnson mix-cd’s. Kortom een uiterst geschikte gast om de toon van Niche te zetten.

De resident van de Niche avonden Reza Athar zal de avond op een passende wijze openen en het publiek in de stemming laten komen met zijn melancholisch en sferische platen. Als liefhebber en bewonderaar van Gerd Janson voelt het erg speciaal om voor hem te mogen opwarmen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws