Solar Weekend 2011: creatief én duurzaam

Partyscene Redactie | 7 januari 2011
headlines

solar weekendSolar Weekend staat bekend als het creatiefste festival van Nederland. Daarbij gaat Extrema, organisator van dit crossoverfestival, zich dit jaar nog meer concentreren op duurzaamheid. Dit doet ze onder meer met biologisch afbreekbare bekers, het opnieuw toevoegen van een 100% groen podium, biologisch eten en zelfs met de aanschaf van een aantal windmolens. Op deze manier wordt samen met de Solar-creatieven gebouwd aan een mooie toekomst. De inschrijvingen voor creatieve initiatieven zijn inmiddels van start gegaan op www.SolarWeekend.com. Solar vindt dit jaar plaats op 5, 6 en 7 augustus.

Naast de reeds bekende muziekstromingen op Solar Weekend, zoals dance, hiphop en pop komen ook andere genres en kunstvormen meer aan bod. Op het groene podium wordt veel nieuws geprogrammeerd; een mix van singer-songwriters, stand-up comedy, poëzievoordrachten, talkshows, theater en andere performances. De energie voor het podium wordt volledig duurzaam opgewekt, onder meer door zelfgebouwde molens, die zelfs ook na het festival andere projecten blijven voorzien van groene stroom.

Verder worden op meerdere plekken op het festival verschillend biologische en streekproducten aangeboden worden en zijn alle bekers vanaf dit jaar volledig afbreekbaar. De kunstenaars zullen verf op waterbasis gaan gebruiken en er wordt gerecycled materiaal gebruikt om het festival te bouwen. Samen wordt dan, met oog voor de natuur en de omgeving, bewust gebouwd aan Solar.

Sinds haar eerste editie (2005) wordt Solar Weekend vergeleken met ‘Burning Man’ festival, het meest creatieve festival ter wereld, dat elk jaar plaatsvindt in de woestijn van Nevada, Amerika. Net als bij dit festival is elke bezoeker op Solar Weekend een deelnemer, een inwoner van het Solar-dorp en gaat het een stapje verder dan alleen de beleving. Op Solar Weekend gaat het om co-create, iedereen creëert mee!

Door de jaren heen heeft Solar Weekend een steeds internationaler tintje gekregen. Niet alleen op muzikaal gebied, inmiddels is er ook een internationaal netwerk van creatieven ontstaan dat met Extrema meebouwt aan haar evenementen. Dit netwerk zal de komende jaren verder doorgroeien en ingezet worden op Extrema-evenementen onder de noemer: Join the Family. Alle creatieve geesten met een goed idee zijn welkom op Solar Weekend. Inschrijven via www.SolarWeekend.com.

Solar Weekend 2011

5, 6 & 7 augustus 2011

Recreatieplas ‘De Weerd’, Roermond

Voorverkoop via Timoco

Solar Holiday Ticket €99,- (excl. fee + incl. een-beter-milieu-begint-bij-jezelfborg)

2 dagen + Strandcamping van vrijdag 5 t/m maandag 8 augustus

Incl. Solar Preparty (vrijdag) en Camping Party (zaterdag) op de Solar Strandcamping!

Caravan/Camperticket €29,- (excl. fee)

Alleen geldig i.c.m. Holiday Ticket

Solar Weekendticket €68,- (excl. fee)

7 + 8 augustus, beide dagen van 11.01 tot 23.00 uur

Dagtickets voor de zater- of zondag zijn vanaf heden verkrijgbaar en kosten €51,- per stuk.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws