Dekmantel

Partyscene Redactie | 23 december 2010
headlines

Dekmantel pakt op 4 februari flink uit in Paradiso tijdens de eerste editie van 2011.

2010 Was een vruchtbaar jaar voor de Amsterdamse organisatie Dekmantel. Het nieuwe festival Het Kabinet kende een succesvolle eerste editie, de verschillende clubavonden werden onvermoeibaar doorgezet. Op vrijdag 4 februari vindt de eerste clubavond van 2011 plaats in Paradiso en er is een indrukwekkend programma samengesteld vol kwaliteitshouse en disco voor fijnproevers. Zo staan pioniers zoals Larry Heard en Metro Area zij aan zij met spannende nieuwkomers Lone en Hunee. Casper Tielrooij, Tom Trago en Thomas Martojo verzorgen de Nederlandse muzikale inbreng.

larry heard

Larry Heard aka M. Fingers is de onbetwist godfather van de deephouse. Als Mr Fingers maakte hij eind jaren '80 furore op het invloedrijke Trax label uit Chicago met een eindeloze rij aan klassiekers. Recente producties zoals "The Sun Can't Compare" en "25 Years From Alpha" bewijzen dat hij nimmer aan actualiteit ingeboet heeft.  Metro Area is sterk beïnvloed door de rijke muziekhistorie van New York en zo produceerde het legendarische duo een elektronische variant van disco die de voorbode is geweest voor de recente heropleving van het genre. Als DJ's bezitten beide heren een schat aan ervaring en dat resulteert keer op keer in smaakvolle eclectische sets.

Volgens velen was 2010 het jaar van Matt Cutler, beter bekend als Lone. Met zijn vernieuwde sound brengt hij op uitmuntende wijze een futuristische ode aan oldskool rave en Detroit techno.  Binnen de Berlijnse stadsgrenzen gold Hunee lang als een van de best bewaarde (DJ-)geheimen. Kaarten kosten 17,50 euro inclusief lidmaatschap en exclusief servicekosten in de voorverkoop.

Voor meer info zie www.dekmantel.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws