A-Trak naar Paradiso

Partyscene Redactie | 16 december 2010
headlines

A-Trak komt het succes van ‘Barbra Streisand’ in januari vieren in Paradiso.

De Canadees A-Trak is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een superster-dj, een status die hij (als helft van het productieduo Duck Sauce, dat hij samen met Armand van Helden vormt) in 2010 wist te bekronen met een bona fide nummer één-hit in de vorm van de dansvloerkraker Barbra Streisand. Op donderdag 27 januari 2011 draait A-Trak in Paradiso.

a-trak

Alain Macklovitch alias A-Tak won op zijn vijftiende het prestigieuze DMC-wereldkampioenschap turntablism. Over zijn dj-skills bestaat dus geen discussie, en het is dan ook de hiphopwereld waar de jonge draaitafelaar zijn eerste sporen verdient. Een belangrijke doorbraak is het moment in 2004 waarop Kanye West hem vraagt zijn vaste tour-dj te worden. Als mede-oprichter van het toonaangevende platenlabel Fool’s Gold krijgt A-Trak halvewege de jaren nul ook voet aan de grond in de dance-scene. Hij remixt onder meer Simian Mobile Disco, Digitalism, Boys Noize en The Count & Sinden, en werkt met crossover-rappers als Kid Sister en Kid Cudi.

Met één been in de hiphop en het andere in de electro is dj A-Trak bij uitstek een verbindingsfiguur op de dansvloer, en een muzikale geestverwant van collega’s Armand van Helden en Diplo. Na de clubkraker ‘aNYway’ (2009) scoort Duck Sauce een enorme hit met ‘Barbra Streisand’ en ligt de internationale muziekwereld, getuige de videoclip van het nummer, aan A-Traks voeten. Het feest begint om 01.00 uur, maar de zaal gaat al om 23.30 uur open. Kaarten kosten 16 euro inclusief daglidmaatschap.

Check ook www.paradiso.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws