Energy line up rond!

Partyscene Redactie | 24 september 2010
headlines

Nieuwe tijdsgeest, nieuwe generatie, nieuwe artiesten. Er waait een frisse wind door het elektronische muzieklandschap. Trance zoals we de muziekstijl het afgelopen decennium hebben zien groeien, is inmiddels vertakt in allerlei stijlen. Nieuwe artiesten spreken een gloednieuwe generatie aan en de grondleggers hebben inmiddels ook nieuw muzikaal terrein veroverd. Na tien toonaangevende jaren begint voor Trance Energy het nieuwe tijdperk Energy.
Energy
Om ruimte te bieden aan verbreding en vernieuwing is een simpele naamsverandering onvermijdelijk. Onder de nieuwe noemer wordt de koers ingezet voor de volgende tien jaar. Samen met de toonaangevende artiesten van nu maakt ENERGY de weg vrij voor het geluid van morgen.

De eerste editie vindt plaats op zaterdag 19 februari in de Utrechtse Jaarbeurs. Deze avond wordt in meerdere opzichten een buitengewoon experiment. Met behulp van vooruitstrevende interactieve mogelijkheden wordt de belevenis naar een hoger plan getild. Voor, tijdens en na het evenement wordt kennis gemaakt met het ‘Connect Execute Play’ principe – een revolutionaire manier van feesten.

Log snel in op EnergyTheNetwork.com. Niet alleen om meer te weten te komen over de muziek, de artiesten en de show, maar ook om de interactie aan te gaan.

Samen vormen we de geest van Energy – We Are The Network.

In de drie zalen 'Connect', 'Execute' en 'Play' vertegenwoordigt de absolute dj-top samen met de talenten van morgen het nieuwe geluid van Energy | The Network:

Connect

Ferry Corsten

ATB

Simon Patterson

Jochen Miller

Kutski

Lange

Airbase

Execute

Eddie Halliwell

Marco V

Sander Kleinenberg

Tocadisco

Wolfgang Gartner

An21

Hardwell

Play

Tiësto

Sander van Doorn

Avicii

Moguai

Wippenberg

De namen uit de Connect room hebben weinig introductie nodig. Met alleen al een extra lange set van Ferry Corsten en Jochen Miller - als dirigent van Energy's anthem 'Classified' - weet deze area zich verzekerd van een meer dan indrukwekkende muzikale invulling. Tel daarbij op het kenmerkende geluid van Simon Patterson en de uitkomst is er een voor in de boeken.

In de Execute room staat een gemengd gezelschap van artiesten, herkenbaar aan een stevige cross-over sound – van trance tot electro met Marco V die zich als pionier al jaren hard maakt voor deze mix van geluiden. Artiesten die met baanbrekende producties een geheel eigen 'DNA' hebben gecreëerd zoals Wolfgang Gartner die Beethoven's Vijfde Symphonie verrassend onder handen heeft genomen.

De Play room wordt bemand door een vijftal artiesten, die zich niet in een hokje laten stoppen. Zowel Tiësto als Sander van Doorn als Avicii hebben hun blik op de toekomst gericht. Tiësto: "Ik vind het belangrijk om je continue te blijven ontwikkelen als artiest. Trance blijft mijn rode draad maar ik ben meer eclectisch gaan produceren en draaien. De makkelijkste weg is om altijd voort te blijven borduren op een muzikale succesformule, maar ik zoek meer diepgang en in mijn ogen dus vooruitgang." Sander van Doorn heeft altijd al bestaande hokjes op de schop genomen, met remixen voor bands als The Killers en Depeche Mode. Hetzelfde geldt voor Avicii, die in 2009 de prestigieuze Breakthrough DJ/Producer award won. Alle djs zijn op hun manier voorvechters van het verfrissende geluid waar Energy voor staat.

De reguliere kaartverkoop start zaterdag 9 oktober via EnergyTheNetwork.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws