Disco Exota op Progressive City

Partyscene Redactie | 26 mei 2010
headlines

Een van de eerste en meest roemruchte discoavonden van het Amsterdamse nachtleven genaamd Disco Exota komt op donderdag 27 mei naar Merleyn toe.
progressive city
Het collectief bestaande uit frontman Gstring, discolegende Tako en jonge telgen van het Disco Exota stal Marcus & Melchior komen op visite. De jongens hebben al menig internationaal en legendarische disco-dj’s op hun feesten gehad. Danielle Baldelli, Metro Area, Daniel Wang, I-F, Beppe Loda en Mark Seven hebben afgelopen jaren op Disco Exota gestaan. Kortom een organisatie die mede verantwoordelijk is voor come-back van disco. De residents van hun clubavonden brengen een bezoek aan Progressive City en dat moet gevierd worden.

Tako is geen onbekende in het disco-land. Hij wordt samen met I-F en Loud-E als een van de grondleggers van disco genoemd. Ook was hij betrokken bij het opzetten van I-F’s wereldberoemde piratenzender CBS radio. De radio-shows onder aanvoering van I-F waren legendarisch te noemen, met fans over de hele wereld,. Muziekfreaks konden hun harten ophalen bij de show. Vanwege de toen cult genoemde  genres als electro, italo en acid-house.

Dankzij zijn releases op Ambassador’s Reception en recent nog onder zijn alter ego Sombrero Galaxy, op het nieuwe label ESP Institute heeft Tako zich op productioneel vlak ook velen disco-harten veroverd. Maar bovenal is hij een graag geziene resident van de Disco Exota avonden.

Tako komt gelukkig niet alleen en brengt zijn partner in crime en de man achter dit succesvolle concept Gstring met zich mee. Hij wordt in Amsterdam gezien als een van de promoters die disco weer terug op de kaart heeft gezet in de hoofdstad. Zijn sets staan bekend om staat om zijn funky karakter. Alle stijlen binnen de disco, of waar disco een grote invloed op is geweest genre komen werkelijk aan bod tijdens zijn sets. Of het nou house, italo of funky disco is, hij brengt ze allemaal even feillos en zorgt voor een sexy vibe op de vloer.

Vanavond brengt hij twee andere residents van zijn avonden met zichzelf mee. Marcus en Melchior zijn de aangewezen personen. Aan hun sets te horen, kun je hun horen waarom.

De man achter Progressive City, Reza Athar zal de boel opwarmen voor de jongens. Met zijn cosmisch, diepgaande en discogeoriënteerde set zal hij deze veelbelovende avond openen. Het belooft een mooi en  zwoele lenteavond te worden en met gratis entree, weet je zeker dat je dit geweldige feest niet mag missen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws