AIR

Partyscene Redactie | 13 april 2010
headlines

AIR, de nieuwe club in Amsterdam, opent op donderdag 29 april haar deuren voor het publiek.

AIR is een nieuwe nachtclub in Amsterdam met een internationale allure, die op 29 april voor het eerst de deuren opent voor het publiek. De nieuwe club komt op een legendarische locatie, namelijk in de voormalige iT. Het interieur is ontworpen door een van Nederlands’ topdesigners Marcel Wanders. Zijn beweeglijke ontwerp vol spannende verrassingen heeft een theatraal én intiem resultaat opgeleverd dat de zintuigen prikkelt. De bijzondere eigen sfeer van de verschillende ruimtes in het gebouw is meteen voelbaar in de entree en zet door van de bars tot de dansvloer.   

air

De centrale gedachte achter AIR is dat de sfeer in de club altijd intiem moet aanvoelen ondanks haar omvang. Of er nou 200 of het maximale aantal van 1300 bezoekers zijn. De club staat voor diversiteit, creativiteit, kwaliteit en vrijheid en wil dat ook uitstralen. De club blijven verrassen en prikkelen door verschillende disciplines als muziek, design, communicatie en beeldende kunst te mixen. Het is een plek voor iedereen, van underground tot chic. Muzikaal gezien komt er een verticale programmering, met iedere week een duidelijke lijn.

De donderdag wordt een dansavond met elektronische touch en een toegankelijke en laagdrempelige uitstraling. De vrijdag is gericht op de meer underground stromingen tech-house en techno. Op zaterdag gaat AIR een samenwerking aan met Dance Department op Radio 538, waar dan nationale en internationale artiesten zullen draaien. Op de zondagen is de programmering meer gevarieerd en is de muzikale reikwijdte wat groter; van hiphop en disco tot housemuziek. De invulling verschilt van gay-minded avonden, 80’s & 90’s events tot exclusieve dansavonden.

Voor meer info en de programmering check je www.air.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws