Blog Miss Monica

Partyscene Redactie | 14 oktober 2009
headlines

Het is weer voorbij die mooie zomer We hadden zeker niet te klagen, want met veel zon, hebben we genoten in ons kikkerlandje. Zelf had ik nog de slagroom op de taart door de afgelopen twee weken de zomer af te sluiten op het fijne Ibiza, Elk jaar gaan we daar heen, en elk jaar doen we oude en vertrouwde dingen en doen we ook iets nieuws. Terug blikkend op de zomer in Nederland heb ik aardig wat leuke gigs gehad. 

Erg leuk was het festival Ground Zero in het recreatie gebied in Busloo. Eén van de festivals die in de nachtelijke uurtjes plaatsvindt. De nacht begon om 23.00 en opende ik samen met JP de mainstage. Maar om 02.00 moest ik mijn classics, uiteraard met 3-decks-skilsz, laten zien in de classics area: een drijvende stage op het water, die daar een beetje aan het rondvaren was. Vanaf de kant was het heel tof om te zien hoe de drijvende en varende classics area al dampend van stoom in een waas van allerlei kleuren discolicht over het water ging. 

Dano en Djax

Als classics-queen opende ik ook weer dit jaar de Turn up the Bass area op Mysteryland. Altijd leuk om in de vroege ochtend volgas classics te stampen, tijdens de goeiemorgen-groet van mijn fans die zich dan in de tent verzamelen.

Ook stond ik nog in de grote zaal van Paradiso op het 25 jarig jubileumfeest van dj Dano. Uiteraard met mijn oldschool te stampen. En Miss Djax kwam er nog even lekker overheen, tering zeg dat ging hard! Voor die personen die mijn cd’s kennen, ze heeft hem nooit terug gegeven haha.

Uiteraard is een zomer niet compleet zonder een geluidstechnicus die het helaas niet snapt, deze trof ik aan op Pleasure Island, hij zal noooooooit meer vergeten wie Miss Monica is ;-)

kwal

Samen met mijn muzikale wederhelft, vocaliste Miss Bunty, heb ik weer veel Stereo Divas optredens mogen doen, en dat is echt altijd plezier voor drie. Het liefst zou ik altijd samen met haar optreden. Het is altijd het ultieme creatief zijn, en er een hele show van maken. 1+1 wordt dan namelijk 5. Beachboom bij het Noordzeestrand in Brouwersdam was weer weergaloos, mede door het waanzinnige decor en de dj-booth met dansvloer. Wij stonden midden in een soort ufo of kwal, echt een heel space-ding, midden in de dj-booth, en rondom alle party people. Bob de Bouwer uit Zeeland vind het leuk om eens per jaar een feestje teven, waar wij dan al 3 jaar de eer hebben om te komen knallen. Was er vorig jaar een show met staalslijpers, dit jaar was het bijna surrealistisch te noemen. Ons optreden is live opgenomen en kan je hier downloaden.

Toch gaat het leven van dj en vocaliste niet altijd over rozen. Zo stonden we ook bij Goes in Concert de zomer, en moesten we voor en na Kane optreden. We waren er helemaal klaar voor om de boel te rocken, maaar uiteindelijk werd het drie uur lang chips eten in de backstage artiesten area, en uiteindelijk deden Bunty en ik vier plaatsjes na Kane. Ja ach…. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Een nieuw record voor Stereo Divas, het kortste optreden ooit!
beachboom
Ik vraag mij nu af, ben ik nu een ouwe house zemelaar of…  Ik vind het echt niet normaal dat mensen bijna stil staan op de dansvloer, voornamelijk bezig zijn met hun mobiel en/of staan te praten, er voornamelijk lege dansvoeren zijn dan volle. Het gaat gewoon niet meer los. Te vaak hebben mensen naar mij en/of Stereo Divas staan kijken, met zo´n gezicht van: pfff wat zijn jullie druk zeg, kan het niet wat rustiger. Ik heb meerdere malen de microfoon gepakt en de muziek uitgezet, en dan gezegd: als jullie niet gaan dansen, dan ga ik naar huis. Ook hierop was de reactie echt te lauw. Ik word echt suf van de mentaliteit van het uitgaanspubliek. Just dance en hou op met praten en verzoekplaatjes als texmessage op je mobieltje te laten zien. Een nog vreselijker: ook in Ibiza staat iedereen met elkaar te praten en met zijn mobiel in zijn had. We waren bij de closings van Space `We love Sundays` , van ´Cocoon` bij Amnesia en Ushuaia : iedereen maar lullen en mobielen, pfffff, echt ik haat het als ik mensen hoor praten door de muziek heen, als ik uit mijn dak wil op de dansvloer. Zei ´haatsmurf´. House is van kwaliteit naar kwantiteit verschoven.

Gelukkig heb ik regelmatig leuke optredens, zo kijk ik weer uit naar november aanstaande, dan sluit ik weer af bij Wasteland, en die hebben een bijzondere editie deze keer, want het 15 jarig jubileum wordt gevierd. Voor deze speciale gelegenheid gaat Miss Monica ook in een speciaal pakje voor Wasteland, dus dit mag je niet missen! . Met Stereo Divas gaan we optreden bij het 14 jarig bestaan van Lunapark, en met 14 euro entree, moet je hier gewoon ook bij zijn.

Zit elke populaire dj doordeweeks in zijn of haar studio muziek te maken, ben ik met heel wat anders bezig dan muziek. Door de weeks doe ik wel nog steeds mijn eigen boekingen beheren en regelen, maar daarbij ben ik natuurgeneeskundig therapeut en heb ik hier mijn handen vol aan als een driedaagse parttime job erbij. Waarom…. gewoon omdat ik dat leuk vind. Zoals ik altijd al zeg, ik heb meer te doen in dit leven. Mijn optredens gaan nog steeds lekker. Vorig jaar had ik er 108 op de teller en nu ben ik reeds de 60 gepasseerd, dus voorlopig is en blijft het elk weekend feest en daar ben ik erg blij mee. Het gaat om de balans, en die is er.
kliertje
Had ik ook nog de ervaring van een speekselkliersteen (zie foto) Een wat??…… juist ja. Ik zat te eten, en ik voel iets knappen in mijn kaak, en binnen 10 seconden heb ik een hele bal op mijn kaak zitten. Ik denk wat krijgen we nou? Deed geen pijn, en ik voelde mij verders goed, maar ja, als je binnen 10 seconden een soort gezwel op je kaak hebt, dan ga je wel even naar het ziekenhuis. Dus direct naar het Erasmus Medisch Centrum, naar de EHBO. En daar werd deze Miss behoorlijk herkend, dus er kwamen wel drie arts-assistenten naar mij kijken, want, ja ja Miss Monica was op de EHBO met een extra bolle wang. Al snel kwam de verlossende diagnose: een speekselkliersteentje. Recept: zuurballen zuigen, dan komt ie er vanzelf uit. Dus ook gedaan en een dag later was ie weer weg.

Net twee weken vakantie Ibiza erop zitten, dus we zijn weer ontspannen en opgeladen en hebben een lekker kleurtje. Mijn leuke nieuwe ontdekking dit jaar is El Chiringuito op Es Cavallet, als je van chillen houdt. En Ushuaia op playa den Bossa is ook een aanwinst. We waren daar aanwezig bij de closing en onder de volle maand met de reflectie in de zee stonden we daar te dansen, met vet geluid en led-screens , en een show met vuurspuwers en vuurartiesten. Er was een onbeschrijfelijk sfeertje, echt heel gaaf. Om het kwartier vloog er laag een landend vliegtuig over, en was er ook nog een kleine vuurwerkshow.

Het is donker en koud, ik heb geen zin in de winter, en verlang nu al weer naar de zomer. Ik ga snel mijn zonnebank laten maken, want deze heb ik nu wel nodig om de winter door te komen. En laten we met z’n alle ophouden met chagrijnig en gehaast rondlopen. Laten we allemaal een versnellinkje langzamer gaan!

www.djmissmonica.nl

www.stereodivas.nl   

Tip van de maand: www.djdesiray.nl  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws