Hardsoul en Chocolate Puma mixen Defected in the House - Amsterdam 09

Partyscene Redactie | 4 september 2009
headlines

 

d Housegigant Defected wijdt 30ste compilatiealbum aan Amsterdam! Met ruim een miljoen verkochte exemplaren vormt Defected In The House de bekendste compilatiereeks van deze tijd. Na tien jaar is de serie toe aan z’n 30ste editie, met opnieuw een sterke mix die ditmaal in het teken staat van wat velen beschouwen als het hart van de Europese dance scene: Amsterdam. De vertaling van de clubsound in deze bruisende uitgaansstad is in handen gelegd van dj/producers Chocolate Puma en Hardsoul, twee welbekende duo’s met een grote staat van dienst. Met een vrolijke dubbellaar laten zij de wereld het beste horen van wat Amsterdam op dit moment te bieden heeft. De cd 'Defected In The House – Amsterdam 09' ligt vanaf 7 september in de winkels.

 

Hardsoul

De combinatie van soul en funk zijn de belangrijkste bouwstenen van het concept Hardsoul, de samenwerking tussen broers Roog en Greg van Bueren. De twee hebben met producties als ‘Self Religion’ en ‘Back Together’ (in 2003 door het toonaangevende DJ Mag bestempeld als beste track) vooral internationaal hoge ogen gegooid, waardoor zij in het buitenland gezien worden als het meest bekende Nederlandse houseduo van dit moment. Niet voor niets gaf Defected hen de eer om de clubsound van Amsterdam in een kleurrijke mix van 15 nummers aan de wereld te presenteren.

Roog: “We wilden graag de nieuwe sound die we vertegenwoordigen erin terug laten komen, zoals de gebruikelijke soul en wat mensen tegenwoordig aanduiden met minimal. We wilden verschillende stijlen combineren in plaats van vast te houden aan één sound. Het loopt op van soulvolle house tot minimal en techhouse en alles daartussen.We wilden op deze cd duidelijk laten horen dat we van allerlei verschillende soorten house houden.”

In de mix zitten een aantal verrassende producties verwerkt, waaronder de veelgevraagde Roog-edit van de zomerhit ‘La Mezcla’ van Michel Cleis ft. Totó La Momposina. Roog: “Vorig jaar hoorde ik het origineel van deze track en de lengte van 12 minuten vond ik eigenlijk iets te lang. Er zat geen opbouw in, dus besloot ik om er een krachtige edit van te maken met onder andere beats en elementen van onze eigen track ‘Deep Inside’. Toen ik ‘m vorig jaar voor Erick Morillo draaide, pakte hij ‘m meteen van me af om ‘m zelf te kunnen draaien. Ineens werd ik vanuit de hele wereld gebeld voor mijn edit.”

Verder op de cd ook nieuw werk van Hardsoul, zoals het betoverende openingsnummer ‘Waiting For U’. En speciaal voor de gelegenheid zijn beide duo’s achter de schermen ook een eerste samenwerking aangegaan voor de allereerste exclusieve Hardsoul en Chocolate Puma productie ‘R2 G2’.

Chocolate Puma

Gaston Steenkist en René ter Horst maakten begin jaren ’90 een droomstart met hun eerste energieke trommelplaat ‘Give It Up’, destijds uitgebracht onder hun alias The Good Men. Sindsdien zijn ze onder de naam Chocolate Puma onophoudelijk verdergegaan met het maken van vrolijke ritmische houseplaten, waarbij onder andere ‘I Wanna Be U’ en ‘A Star Is Born’ aan de hitlijst werden toegevoegd. In 2006 toonde het duo met de internationale clubhit ‘Always And Forever’ eens temeer aan dat ze de muzikale behoeftes van het grote publiek perfect aanvoelen. En ook met hun swingende mix voor Defected laten Gaston en René duidelijk horen dat zij op housegebied nog altijd met hun tijd meegaan.

René: “We vonden het belangrijk om onze draaistijl er in terug te laten komen. Toch hebben we ons een beetje ingehouden door bepaalde nummers die we vaak draaien weg te laten, aangezien mensen de mix ook in hun auto of hun winkel zullen afspelen. Soms draaien we die knallers niet eens, maar bewaren we ze bijvoorbeeld voor een festival. Ook voor deze mix hebben we ze niet gebruikt, maar de energie van onze sets hebben we evengoed geprobeerd in het geheel terug te laten komen.”

Gekeken naar de tracklist hebben Gaston en René er een ware showcase van gemaakt. Zo telt de mix maar liefst 10 Chocolate Puma tracks, waaronder de nieuwe clubhit ‘Disco Electrique’, voortgekomen uit een samenwerking met de Bingo Players. De keuze om veel eigen materiaal in de mix te verwerken is volgens René heel normaal, aangezien het geheel een goede weerslag is van de live optredens. René: “We draaien tijdens onze optredens grotendeels onze eigen producties. Het voelt goed en werkt daarom heel bevredigend. We hebben dit een paar jaar geleden besloten, en sinds we dat doen zijn we altijd erg geconcentreerd op wat er op de dansvloer gebeurt, zodat we dat gevoel kunnen vertalen in ons werk in de studio.”

a

Reserveren

‘Defected In The House – Amsterdam 09’ ligt vanaf 7 september in de muziekwinkels maar is nu alvast te reserveren op Bol.com (link: http://www.bol.com/nl/p/muziek/defected-in-the-house-amsterdam-09/1000004006888081/index.html). Het album bevat tevens een plattegrond met de favoriete clubs van Hardsoul en Chocolate Puma, een leuke gids om bij de hand te hebben als je in Amsterdam op stap gaat. Vergeet niet de cd mee te nemen om onderweg alvast in de stemming te komen!

Defected In The House events

Dit jaar is Defected In The House (na hun feest in Club Monza op 3 april) nog drie keer te vinden in Nederland! Zaterdag 22 augustus hosten de Engelsen een eigen area bij mini-festival 'Lakedance' op Aquabest (voor line-up, kaartverkoop en meer informatie zie: www.lakedance.nl). De dag daarna, zondag 23 augustus, reist het gezelschap af naar Noordzee voor het strandfeest ‘Bloomingdale XXL invites Defected in the House’ (kaartverkoop: www.bloomingdaleaanzee.com).Traditiegetrouw is Defected uiteraard ook aanwezig bij het Amsterdam Dance Event. Vrijdag 23 oktober 2009 doen ze hun Official ADE Party in club Panama: ‘Strictly Defected, the original house mafia’ (meer informatie: www.amsterdam-dance-event.nl ).

Defected In The House in het kort

Het is snel gegaan met het platenlabel dat Simon Dunmore en pr-vrouw Janet Bell oprichtten. Defected begon tien jaar geleden in een klein kantoortje in de wijk Soho in London en is medio 2009 een van de grootste spelers in de internationale house scene. In die tien jaar heeft Defected jaloersmakend veel grote artiesten aan zich weten te binden. Defected won meerdere House Music Awards als ‘Label van het jaar’ en voor ‘Best Club Night’ met hun ‘Defected In the House’ feesten. Voor meer informatie zie: www.defected.com.

Tracklist 'Defected In The House – Amsterdam 09'

 

CD1. Mixed by Hardsoul

01. Hardsoul presents Greg van Bueren ‘Waiting for U’ (Hardsoul Reconstruction)

02. Audiowhores featuring Radhika ‘All You Need’ (Original Mix)

03. The Jinks featuring Carla Prather ‘Got To Do Better’ (Main Vocal Mix)

04. Roul and Doors ‘Revelation’ | Axwell / Ingrosso /Angello / Laidback Luke featuring Deborah

      Cox ‘Leave The World Behind’ (Accapella)

05. John 'Julius' Knight & Roland Clark ‘This Is House’ (Dave Mayer & Jordy Field Vocal Remix)

06. Born To Funk ‘Let UR Spirit Go’ (Hardsoul Reconstruction)

07. Shovell & The Latin Hooligans ‘Soul Makossa’ (HardsoulReconstruction)

08. Danny Marquez & Tuccillo ‘Mumba’ (Greg van Bueren Firebeatz Edit)

      Leroy Styles featuring MC Crown ‘God Will Set Me Free’ (Accapella)

09. Luis Radio & Raffa ‘MOA’ (Main Mix)

10. 3 Amigos: Jellybean, Marlon D & Mena Keys featuring Stormz‘Opera House’ (3 Amigos Club Mix)

11. Michel Cleis featuring Totó La Momposina ‘La Mezcla’ (Roog Edit)

12. DJ T. ‘Dis’ (Vinyl Mix) | Sandy Rivera ‘I Can’t Stop’ (Accapella)

13. Gel Abril ‘Marir’ (Original Mix) | Mike Dunn presents The MD X-Spress ‘Deep Down’ (The

      Underground) (Accapella)

14. Baggi Begovic & Soul Conspiracy ‘Freedom’ | Aly-Us ‘Follow Me’ (Accapella)

15. Hardsoul & Mitch Crown ‘NRG’

16. Chocolate Puma vs Hardsoul ‘R2G2’

17. Baggi Begovic ‘Chaos’ | The Wizard Brian Coxx ‘My Dream’ (Accapella)

 

CD2. Mixed by Chocolate Puma

01. Fresh Tunes #1 ‘Ha Ha’ (CP Re-edit)

02. Basco ‘Only You’ (TGM Remix - CP Re-edit)

03. Chocolate Puma ‘Whohadnuffdrums’ | Chocolate Puma ‘Dub of Boom’ | Michel Cleis featuring Totó La Momposina ‘La Mezcla’

04. Chocolate Puma ‘Route’ | Louie Vega and Jay ‘Sinister’ Sealee starring Julie McKnight | ‘Diamond Life’ (Accapella)

05. Bassjackers ‘Sujo’ (Bart B More Balkan Edit - CP Refix) | Todd Terry presents CLS ‘Can You Feel It’ (Accapella)

06. Sole Fusion ‘Bass Tone’ (Chocolate Puma Remix)

07. Jark Prongo ‘Big Bam Boom’

08. Bingo Players vs Chocolate Puma ‘Disco Electrique’ (Vocal Mix)

09. Sil ‘Dirty Windows’ (Chocolate Puma Remix) | Enzyme Black ‘I Can See The Light’ (Accapella)

10. Chocolate Puma ‘I Wanna Be U’ (2009 Rework)

11. Chocolate Puma ‘Bugel’

12. Chocolate Puma featuring Shermanology ‘Only Love Can Save Me’ (Dub)

13. Chocolate Puma vs Baggi Begovic featuring Mitch Crown ‘Solarianism’

14. Chocolate Puma ‘Morning Rain’ (Moist Dub Bonus Beats) | Bart Claessen ‘First Light’ (Chocolate Puma Chords) | Chocolate Puma ‘Believe’ (Accapella)

15. Shovell & The Latin Hooligans ‘Soul Makossa’ (Chocolate Puma Remix)

16. Klement Bonelli & Brahms ‘Los Chicanos’ (Main Mix) | D.H.S. ‘House Of God’ ($50 Mix)

 

Distributie:

NEWS NL Hilversum

www.newsrecords.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws