Isis en Oxfam Novib werken samen

Partyscene Redactie | 30 juli 2009
headlines

Dj Isis heeft speciaal voor Oxfam Novib de compilatie Pulse samengesteld.

pulse hoesID&T is een samenwerking aan gegaan met Oxfam Novib en dat resulteert in een exclusieve compilatie. Die heeft de titel Pulse mee gekregen en is samengesteld en gemixed door Isis. De dj presenteert haar nieuwe cd onder meer op de festivals Welcome To The Future en Mystery Land. Het collectorsitem wordt in gelimiteerde oplage uitgebracht. Opbrengsten komen geheel ten goede aan Girl Power Initiative, een project voor jonge meiden in Nigeria, gesteund door Oxfam Novib.

Isis geeft op Pulse veel ruimte aan Amsterdamse producers. Tracks van haar eigen label All Is One Records komen aan bod, maar ook van andere gevestigde (inter)nationale labels en namen. Isis: ”We hebben het goed getroffen in ons land. Muziek, mooie feesten en fijne mensen om ons heen. Niet iedereen heeft het zo gemakkelijk als wij. Door ‘Pulse’ hoop ik een klein steentje te kunnen bijdragen aan een betere wereld.” Het album kost 9,99 euro en is verkrijgbaar op eerder genoemde festivals en natuurlijk ook via http://www.oxfamnovib.nl/isis.

Girl Power Initiative (GPI) brengt jonge meiden kennis en vaardigheden bij zodat ze zelfrespect ontwikkelen, hun ondergeschikte positie niet meer accepteren en in staat zijn een zelfstandig bestaan op te bouwen. Inmiddels worden ook ouders, leerkrachten, traditionele genezers en lokale politici beïnvloed om de situatie van vrouwen te verbeteren. En met succes. GPI biedt rechtsbijstand aan jonge meiden, ontwikkelde een eigen televisieprogramma en introduceerde een nieuwe methode voor seksuele voorlichting die nu op scholen in heel Nigeria gegeven wordt. 

Meer info ook op www.oxfamnovib.nl en op www.djisis.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws