AWFS-pendelbus aangereden door trein

Partyscene Redactie | 28 juni 2009
headlines

Een pendelbus van het Awakenings Festival is op een spoorwegovergang nabij Halfweg aangereden door een trein. Dat meldde de politie zondag. Vijf raakten gewond, de chauffeur van de bus en de machinist zijn met lichte verwondingen naar een ziekenhuis vervoerd.

 
Niemand raakte zwaargewond.


Het ongeval vond iets na half één plaats, toen de lege pendelbus van vervoersmaatschappij Arriva onderweg was naar het terrein van Awakenings Festival om bezoekers op te halen en weg te brengen naar Amsterdam. Door nog onduidelijke reden werd de bus op de bewaakte spoorwegovergang aangereden door de sneltrein naar Amsterdam.  De hulpdiensten rukten vervolgens massaal uit.


AWFS-pendelbus aangereden door trein


In de trein zaten tweehonderd passagiers. De ravage is enorm; de bus is doormidden gebroken en de voorste as van de trein raakte ontspoord. Het Noord-Hollands Dagblad maakte ter plaatse dit filmpje.


Het treinverkeer is ernstig ontregeld. Tussen Haarlem en Amsterdam reiden tot minimaal 18:00 uur geen treinen. Check de website van NS voor reisinformatie. Pro-Rail en de politie onderzoeken de toedracht van het ongeluk.

   

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws