Rekord3r brengt een Wondere Wereld

Partyscene Redactie | 13 mei 2009
headlines

Rekord3r is dit jaar in de nacht voor Hemelvaart op woensdag 20 mei te vinden in de Westerunie in Amsterdam. Na de uitverkochte editie in Rotterdam en de bizarre opkomst tijdens Koninginnenacht wordt ook deze keer de toon gezet met het thema World of Wonders: een droomwereld waar de realiteit niet bestaat.

Muzikaal gezien vertaalt dit zich in drie internationale klappers van de populairste communes van dit moment: M_nus en Cocoon. Verdeeld over twee zalen worden zowel Jon Gaiser ‘live’, Barem en Tobi Neumann ingevlogen om een goed evenwicht te brengen in het brede genre van house, tech-house en techno.

Toch kijkt Rekord3r verder dan de muzikale neus lang is. Een ‘nachtje ontsnappen uit de realiteit’ draait om meer dan artiesten alleen. Daarom wordt er bij Rekord3r, naast de muzikale invulling, veel aandacht aan aankleding, acts en andere randvoorwaarden gegeven. Zo was er de afgelopen editie een heus kasteel opgebouwd van waaruit de artiesten hun acte de presence gaven, was er een zaal vol lachspiegels en kwam het bekende Rekord3r poppetje voor het eerst echt tot leven.

Rekord3r

Op 20 mei verrast Rekord3r haar bezoekers met de tweede editie onder het ‘World of Wonders’ thema. In de Westerunie zijn er drie verschillende area’s met elk een ander thema. Zo is er de Castles in the Sky area waar geknald kan worden met de M_nus helden Gaiser en Barem. In de Stairway to Heaven area neemt o.a. Tobi Neumann de bezoekers mee op een housy droomvlucht, chillen kan in de Terrace of the Moon area. Omdat het de volgende dag Hemelvaart is en iedereen lekker vrij is van allerlei verplichtingen, gaat Rekord3r door tot het zonnetje weer hoog aan de hemel staat vanaf 04.00 uur in club Home.

Jon Gaiser is net als Barem ėėn van de talentvolle artiesten die onder het M_nus label van eigenaar Richie Hawtin vallen. De in Michigan geboren Jon Gaiser brengt al sinds 2005 releases uit op labels als M_nus en Resopal Red. Gaiser bezocht in zijn jongeren jaren technofeestje in Detroit waar hij werd geïnspireerd door o.a. Richie Hawtin. Gaiser scoorde al een aantal hits van wereldformaat. Zijn meest bekende release is de remix die hij maakte van Troy Pierce – Bitches. Gaiser staat voor een zeer diepgaande en heftige sound en zal 20 mei live optreden.

Naast Jon Gaiser is ook het Argentijnse fenomeen Barem van de M_nus stal aanwezig op Rekord3r. Met zijn releases op het M_nus label en verschillende remixen op labels als Jetaime records, Sender en Phonocult heeft Barem zich definitief op de kaart gezet. 

Dj en producer Tobi Neumann van het Duitse Cocoon label van Sven Vath is ook van de partij op deze Rekord3r editie. Tobi Neumann is een echte trendsetter en werkte samen met artiesten als Miss Kittin en Chicks on Speed. Ook is Tobi Neumann tegenwoordig actief onder het pseudoniem Sensitiva waaronder hij samen met Onur Ozer geweldige releases uit brengt.

Naast al dit internationale geweld zal De Man Zonder Schaduw zijn Verjaardags Tour, waarin hij in 7 dagen, in 4 steden, 5 gigs zal doen starten op deze editie van Rekord3r.

Kaarten voor Rekord3r ‘ World of Wonders’ Himmelfahrt zijn in de voorverkoop op www.rekorder.nl, www.chemistry.nl en alle Primera shops voor 17.50 euro (let op: vorige Rekord3r events waren uitverkocht!). Na de avond in de Westerunie zal Rekord3r zich verplaatsen naar club Home waar er met de hele Rekord3r crew en extra artiesten nog tot in de vroege uurtjes worden doorgefeest.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws