Ministry of Sound vanavond in Amsterdam

Partyscene Redactie | 29 april 2009
headlines

Ministry of Sound is dé legendarische & toonaangevende Londonse Club aan Elephant and Castle in de wijk Southwark, in het zuiden van Londen. Na enkele weken in het geheim geopend te zijn geweest, werd de nachtclub in 1992 officieel geopend. Later ontstonden over de hele wereld club franchises. Van New Dehli en Bangkok tot in Singapore, Taipei, Shanghai en Melbourne.
Ministry of Sound
Inmiddels is Ministry of Sound niet meer weg te denken uit de internationale dance scene en niet alleen toonaangevend als club, maar ook als platenlabel, radio en tv station en internationaal feestconcept. Ministry of Sound heeft als kwaliteitspionier altijd een voortrekkersrol gehad in opvallende programmering en zo ook tijdens haar bezoek aan club Home tijdens de koninginnenacht van 2009. Op 29 april 2009 zullen Remy, Jody Wisternoff (Way out West; UK) en Eelke Kleijn de line-up sieren van Ministry of Sound in Club Home en een mix aanbieden van funky progressive, (tech)house en techno.

Remy wordt niet ouder, hij wordt alleen maar beter. Zelden was deze Haagse techno held populairder. In 1990 werd hij ontdekt door Joost "Speedfreax" van Bellen. Zijn eerste club residency was in de RoXy en hij werd daar een van de legendarische drie grootheden: Dimitri, Marcello & Remy. Jody Wisternoff (Way out West; UK) is vooral bekend geworden als de helft van het wereldberoemde progressive duo Way Out West samen met Nick Warren. Door de typische Bristol club sound van dat moment te vermengen met dub beats kwam het succes van Way out West midden jaren 90 tot bloei met platen als "The Gift" and "Ajare". Jody Wisternoff ontwikkelende zich echter steeds verder als producent en dj en is met recht de kwalitatieve, internationale verassing in de line-up van Ministry of Sound.

Zelden kreeg iemand zulke lovende kritieken als Eelke Kleijn na zijn optreden op de Lake Side stage van Extrema 2008. Moeiteloos bleef Eelke overeind tussen internationale grootheden als Satoshi Tomiie, Patchpark en Hernan Cattaneo. Niet voor niets beschouwt laatstgenoemde hem als een van ’s werelds grootste talenten en gebruikt Eelke’s producties bij ieder optreden. Eelke Kleijn laveert moeiteloos tussen diverse stijlen van house. Zowel in zijn producties als in zijn warme sets. Iemand om in de gaten te houden dus. Ook het duo Fountain vs Peter Kan zal acte de presence geven tijdens dit koninginnenacht spektakel. Ieder maand zetten zij samen het internationaal geroemde Club NL volledig op zijn kop. 1 + 1 = 3 is absolute waarheid in dit geval. Een energiek duo dat een cross-over van stijlen aanbiedt, maar altijd de funk bewaart.

Kaarten zijn louter aan de deur te koop, check www.clubhome.nl voor meer info.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws