Jongeren los op 29 en 30 april

Partyscene Redactie | 28 april 2009
headlines

Bijna de helft van de jongeren gaat zowel op Koninginnenacht en op Koninginnedag los.

Een heftige nacht stappen met Koninginnenacht is voor bijna de helft van de Nederlandse jongeren (16-34 jaar) geen bezwaar om ook op Koninginnedag flink uit te pakken. Maar liefst 49% van de stappers geeft aan zowel op de 29e als de 30e april behoorlijk te willen feesten. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 900 bezoekers van Partyscene.nl.  

qday

Ruim 20% van de ondervraagden geeft aan bewust te kiezen voor de nacht of de dag. Daarbij is 30 april het meest populair, want 14% zet liever op Koninginnedag de bloemetjes buiten en doet het daarom de avond ervoor rustig aan. Voor 6% van de Nederlandse jongeren is 30 april bij uitstek de dag om “uit te brakken” van een heftige nacht en zij brengen de nationale feestdag bij voorkeur hangend op de bank door. De echte diehards (3%) rollen – zonder te slapen - vanaf één van de vele Koninginnenacht feestjes direct door naar een leuk feestje op de dag zelf.

Populaire feesten

Populaire evenementen tijdens Koninginnenacht zijn onder meer Jailhouse in de Rotterdamse Maassilo en de gratis toegankelijke feesten van onder meer TWSTd, Loveland en Rekorder. Op Koninginnedag kunnen met name de feesten – buiten de mega evenementen op de bekende pleinen - TWSTd Qnsdy, Royal Fire en Chemistry op de warme belangstelling van de Nederlandse dance liefhebbers rekenen.

Thuis blijven

Opvallend is dat voor 8% van de respondenten Koninginnedag totaal geen betekenis heeft. Zij blijven op 29 en 30 april liever thuis en geven er de voorkeur aan om op andere avonden te gaan stappen. En 6% van de Nederlandse jongeren houdt de dagen voor Koninginnedag zeer oplettend de weervoorspellingen in de gaten, want zij laten de beslissing om feest te gaan vieren namelijk afhangen van het weer.

Hier kun je nog checken wat er allemaal te doen is.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws