PS Interview: Arjuna Schiks

Partyscene Redactie | 19 december 2008
headlines

Arjuna Schiks (23) won dit jaar met zijn track Afterbelle de contest voor producers: Vinylized. Met het winnen van deze hoofdprijs heeft hij onder andere vijf van zijn tracks in een professionele studio mogen afmixen en masteren. Daarnaast zijn deze tracks op een EP geperst en uitgebracht onder de naam Afterbelle op het label All is One.

Blue Sky in the North, één van de vijf tracks, is gecomponeerd en geproduceerd samen met Dimitri in de laatste periode van zijn tijd als dj. Onder het grote publiek werd hij bekend als aka the Junkies, het pseudoniem waaronder hij samen met Willie Wartaal de klapper Konijntje produceerde.

Tekst: Frank Böhm

Hoe omschrijf jij jezelf?

Een jonge producer uit Amsterdam die verslaafd is aan muziek!
Arjuna Schiks
Wanneer ben je begonnen met produceren?

Ik ben begonnen rond me 14e samen met twee andere vrienden op een goedkoop keyboard van mijn zus. We namen toen op met een ouderwets 8-sporen apparaat op bandjes! Ongeveer rond m´n 15e ging ik voor het eerst werken met Rebirth, een software programma. Daarna was ik helemaal verslaafd. En sinds toen elke dag non-stop in m´n mini studiootje doorgebracht.

Hoe heb je jezelf ontwikkeld als producer?

De meeste dingen heb ik mezelf aangeleerd. Wel heb ik van vrienden tipjes en tricks geleerd en van Isis en Dimitri ook veel adviezen en veel goede muziek gekregen waar ik veel inspiratie uit haal.

Waaruit krijg je nog meer inspiratie?

Goede muziek zoals een vette live set van Booka Shade. Goede feesten. Het leven in z'n algemeen. Na een weekend uitgaan zit ik vol met inspiratie maar ook als ik thuis een cd van Arctic Monkeys luister heb ik daarna veel inspiratie. 

Wat is je favoriete eigen track?

Eehhm moeilijk... ik denk op het moment Afterbelle omdat ik die moet promoten haha. Nee omdat ie niet snel verveelt en omdat er een mooie diepe laag in zit maar ook een hele opzwepende energievolle laag.

Arjuna Schiks

Hoe omschrijf je jouw eigen sound?

Opzwepend, melodieus, van warm tot rauw.

Wat heb je nu op je mp3-speler staan?

Martin Buttrich, Stimming, Shlomi Aber, 2000 And One, Isis dj mix, Dekmantel mix and more.

Wat doe je voor werk naast het optreden en produceren?

Ik doe tot nu toe alleen live sets en geen dj sets. Wil wel ooit dj sets gaan doen maar eerst maar even met me live set doorbreken. Ook heb ik een bijbaantje bij m´n vader in z´n winkel.
Afterbelle EP
Je had een hit met Konijntje, hoe ben je met Wille Wartaal in contact gekomen?

Ik kende hem al veel langer. Via Freddy aka Vieze fur van De Jeugd Van Tegenwoordig heb ik hem ontmoet. Freddy is een goede vriend die ik ken van middelbare school, die overigens de hoes van me eerste EP heeft gemaakt.

Wat vond je zelf het beste live optreden wat je ooit hebt meegemaakt?

Mijn eerste Dance Valley in 2001. Orbital die toen live afsloot in de motregen met die lasershow... Met een dramatisch einde met die regen. Ook meerdere edities van 5 Days Off, daar gaat het altijd zo erg los!

En je beste eigen gig?

Ik denk All is One van Isis in de Westerliefde, tijdens het afgelopen Amsterdam Dance Event. Ik heb toen Afterbelle gepresenteerd en daarna zat de zaal bomvol. Ook vind ik de Westerliefde en Westerunie één van de mooiere zalen die er zijn in Amsterdam.

Waar wil je zelf in 2009 nog eens optreden en waarom?

Niet een specifieke plek. Wel heel graag verschillende clubs in Duitsland omdat bijna al m´n favoriete producers uit Duitsland komen of bij een Duits label zitten.

www.myspace.com/arjunaschiks

Check hier een live-set van Arjuna:

www.ilovework.nl/arjuna_Schiks/Arjuna_Schiks_live_set.mp3

55 DSL commercial met muziek van Arjuna

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws