Panic Room: Vrij spel met Erick E en Roog

Partyscene Redactie | 26 november 2008
headlines

Een nieuwe en terugkerende clubavond in Escape, met dé twee househelden van Nederland, dat is Panic Room! Erick E en Roog hebben op deze kick-off op vrijdag 12 december vrij spel en kunnen draaien wat ze het liefst willen en waar ze zelf ook het meest van houden: deep, down & dirty house.

Anders dan de meeste feesten heeft Panic Room geen bepaald thema, het wordt een regelmatig terugkerende clubavond waar het publiek op de dansvloer en de dj’s on stage één worden. De synergie en muzikale belevenis staan voorop! Vrijdag 12 december is de eerste editie en het is de bedoeling dit feest eens in de twee maanden te organiseren met elke maand een vrijwel identieke line-up. Dit houdt in dat Roog, Erick E én Frederik Abas de residents zijn van deze volwassen house avond.

Verwacht op Panic Room dus niet de hitjes die je op elk feest hoort, maar een ouderwetse clubavond waar de dj’s je met een uitgekiende muzikale opbouw meenemen in hun muzikale reis door hun platenkoffer en cd-map. Dat dit een zeer afwisselende trip in het houselandschap wordt, met classics, de nieuwste tunes, diepe dalen en hoge pieken, is gegarandeerd. Dankzij de zeer uitgebreide ervaring van deze drie doorgewinterde muziekliefhebbers zit je gebeiteld als je van een intensieve all night house trip houdt. Helemaal als je weet dat Andy & Dorothy Sherman erbij zijn om voor nog wat extra vocale climaxen te zorgen!
Panic Room
Deep house, tech house, soulfull house, alles zal voorbij komen in de set van Rogier van Bueren (1971), beter bekend als dj Roog. Deze Hollandse househeld wordt wereldwijd gerespecteerd en reist tegenwoordig de gehele aardkloot over om zijn draaikunsten te vertonen. Ook met produceren zit ‘the little man with the big heart’ niet stil, de ene na de andere klapper rolt uit zijn studio. Want samen met zijn broer Greg vormt hij het succesvolle producersduo Hardsoul. Dit werd tevens de naam voor hun nieuwe label, Hardsoul Pressings, opgezet reeds in 1999. En of Roog nou in een intieme club of op Sensation draait, de energie, het enthousiasme en perfectionisme zijn altijd volledig aanwezig.

Dit kan ook gezegd worden over de sets van Erick Eerdhuijzen. Erick E (1969) vult deze kwaliteiten nog aan met een aanstekelijke lach, die zijn weerslag op het publiek niet mist. Want als Erick er zin in heeft dan merken de mensen op de dansvloer dit ook. Deze wisselwerking en chemie tussen dj en publiek vond al plaats in de legendarische Roxy waar deze muziekliefhebber resident was. In deze tijd vormde hij samen met Olav Basoski een producersduo, waarmee hij halverwege de jaren '90 een grote clubhit scoorde met Don't turn your back. Ook startte hij met Basoski het platenlabel Work, waarbij hij zich naast dj ook als producer met muziek ging bezighouden. Dit leverde hem de laatste tijd dikke hits op zoals Boogie Down en Keep on Making Noise. Tegenwoordig is Erick ondermeer resident van het wereldwijd rondreizende circus Sensation en helaas steeds minder in Nederland te vinden…

Escape resident Frederik Abas zal deze twee weergaloze househelden muzikaal aanvullen. Kortom, voor de ware houseliefhebber is deze speciale kick off niet te missen. So come in and discover the Panic Room yourself…

Panic Room

Vrijdag 12 december

Roog

Erick E

Frederik Abas

Andy & Dorothy Sherman

23.00-05.00

16,- entree geen vvk

www.escape.nl

www.djroog.com

www.ericke.com

www.frederikabas.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws