Original Warehouse Acid Party 2008

Partyscene Redactie | 31 oktober 2008
headlines

Na de Summer of Love 2008 (20 jaar house muziek) dit jaar tot in den treuren gevierd te hebben is het tijd om voor eens en altijd af te rekenen met die classic house feesten.

Onder het motto ACID IS DEAD, LONG LIVE ACID viert het O.W.A.P. op grootse wijze de begrafenis van Smiley, als afsluiting van het 20ste jubileum jaar van house. De Powerzone wordt omgetoverd tot de een acidhouse tempel ter ere van die Smiley! Een gewiekste keur aan artiesten staat dan ook te trappelen van ongeduld om deze nacht tot een onvergetelijke te maken. Er wordt muziek gedraaid van 1987 tot 1992, dus van de allereerste house plaatjes tot de wildste rave en de gekste piep knor acid: Can You Feeeeeeeeeeeeeeeeeeeel It?!
OWAP
In de grote zaal staan Nederlanders Joost BamBam van Bellen en Remy, die beiden hun eerste acid pasjes in de legendarische club RoXY hebben gezet en zo geschiedenis hebben geschreven. De zaal wordt gehost door de Engelse MC Kinky, die alleen voor de acid feesten van Meubel Stukken nog smerig gebekt de zaal op zijn kop weet te krijgen.

Verder het roemruchte Human Resource bekend van de wereldhit ‘The Dominator’ met een kort maar krachtige live performance, en uit Manchester DJ Graeme Park, bekend is van de film 24 Hour Party People en de allerbeste acidhouse club allertijden. Graeme Park draaide afgelopen september op Valtifest nog het dak er drie keer vanaf in de O.W.A.P. tent op Valtifest. Als kers op de acidcake staat de Duitse super dj Westbam achter de draaitafels, Westbam is de oorzaak van onder andere de Berlijnse Love Parade en komt nauwelijks naar Nederland....

In de kleine zaal staan de oer dj’s KC The Funkaholic en ‘Groovemaster’ Johnson aan het begin van de nacht een veel soulvollere variant te draaien van de allerbeste classic house platen allertijden, gevolgd door Mike Dunn uit Chicago, bekend van zijn knal hit ‘God Made Me Funky’! Lex Empress is naast host het vocale kanon van deze zaal, en DJ Roog sluit de boel af, niet te missen dus.

Of dit werkelijk de allerlaatste classic house party aller tijden zal zijn valt te bezien, dat heeft Meubel Stukken natuurlijk niet onder controle. Maar één ding is zeker, men gaat er voor als nooit te voren. Acid is dood, lang leve Acid!

Dresscode is eenvoudig maar wild: kleurrijk, psychedelisch, acid stijl, fluorescerend en neem fluitjes, stadiontoeters, zweetbanden en alles met lampjes mee.

Er zijn nog kaarten te krijgen in de voorverkoop te krijgen a 30.- via www.owap.dj en www.meubelstukken.nl of via twee winkels in Amsterdam: Lady Day, Hartenstraat 7 en Concerto, Utrechtsestraat 52/60. OWAP houdt sowieso wat kaarten aan de deur, die zijn helaas wat duurder dan de voorverkoop kaarten, 35.-.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws