PS Interview: Brian Bout van Dance Valley

Partyscene Redactie | 11 juli 2008
headlines

Op 12 juli zijn in Velsen-Zuid 54.000 gasten toegestaan tegenover de 44.000 in 2007, vertelde Brian Bout van UDC in het Haarlems Dagblad. UDC organiseert Dance Valley dit jaar voor de veertiende keer. “Het aantal van 54.000 is het absolute maximum. Dat geeft de beste sfeer op Dance Valley”, vindt Bout.

De indeling van het Dance Valley-terrein in recreatiegebied Spaarnwoude verandert daarnaast grondig deze zomer. “We maken het spannend. Het moet een echte ontdekkingstocht worden waarbij op onverwachte plaatsen tenten en podia opduiken.” Groot verschil ten opzichte van vorig jaar is het grote veld bij de hoofdingang. Bij vorige edities stond daar 75 procent van het festival, dit jaar maar 25 procent. Een groot deel van de weilanden aan de Oostbroekerweg wordt nu parkeerterrein.
DV
Aangezien de weersverwachtingen niet al te zonnig zijn is er in totaal meer dan 600 kuub houtsnippers verspreid om drassigheid en modder tegen te gaan. Ook zijn alle grasvelden afgesloten voor al het verkeer, zodat die ook helemaal mooi en heel blijven. Kijk voor de foto's van de opbouw op www.dancevalley.com

Tekst: Frank Böhm

Wat verwacht je van Dance Valley dit jaar?

Ik verwacht dit jaar de beste Dance Valley ooit. Een vernieuwde terrein indeling met een nieuwe extra vallei, area's in bosjes, area’s op heuvels en veel vernieuwing. Het zal voor de bezoeker een spannende ontdekkingstocht worden dit jaar, weinig overzicht en leuke chaos. A Journey into Sound.

Waarom is er besloten het terrein wat op te schuiven dit jaar?

Het terrein is niet alleen wat opgeschoven, maar moet een totaal ander gevoel bij de bezoeker geven. Het is behoorlijk anders dit jaar. Het zal veel leuker en spannender worden voor de bezoeker. Niet meer zo steriel en strak allemaal.
DV
Als dit aanslaat, blijft het terrein hetzelfde de komende jaren?

De terreinindeling zal zeker nooit meer zo strak en 'georganiseerd' worden, dus dit bouwen wij verder uit.

Wat is er concreet nog meer vernieuw(en)d naast het terrein dit jaar?

Het terrein is enorm anders, maar kijk ook even naar de line up, 60% van de artiesten van dit jaar heeft nog nooit op Dance Valley gestaan. Daarnaast een nieuwe look and feel en nieuwe insteek qua website waar veel tijd aan is besteed. Geen vast thema en zo kan je per area veel creatiever uitpakken. Vorig jaar waren de clowns en acts wel op na zes area’s haha.

Welke nieuwe artiesten ga je zelf checken en kan je aanraden?

Naast de vele nieuwe namen zijn er natuurlijk ook de grote artiesten. Een top line up en ik ga zo veel mogelijk checken. Een pure aanrader is er niet, de hele line up is eigenlijk een aanrader.
Brian Bout
Wordt er naar de bezoekers geluisterd bij het samenstellen van de line up?

Ja, wij hebben vorig jaar een groot onderzoek gedaan onder 15.000 mensen per internet. Ook aan voorkeuren en suggesties voor de line up van dit jaar hebben we veel aandacht besteed. Sinds kort hebben wij udc profile via onze site, waar mensen echt mee kunnen praten, denken en beslissen, ook voor dit onderdeel. Hier wordt heel enthousiast op gereageerd en al veel mensen werken hieraan mee.

Heb je er zelf nog wel inspraak in?

Ja, ook ik heb suggesties en wensen en natuurlijk wordt hier ook wat mee gedaan. Ik ben hier immers mede-eigenaar en directielid.

Welke artiesten heb je persoonlijk getipt om te boeken voor deze editie?

Ik zelf vond het leuk om Tijs weer eens op Dance Valley te hebben. Wat die man allemaal heeft bereikt en doet in vooral het buitenland, dat is op eenzame hoogte. Daarnaast een heel lijstje met talent en namen die nog niet op Dance Valley zijn geweest.

Wat vind je van de exclusiviteitcontracten voor dj’s, en waarom staat Tiësto wel op Mystery Land en Dance Valley?

Ik begrijp het dat grote festivals aan dj’s vragen geen boekingen twee weken voor en twee weken na het festival in dat land aan te nemen. Dat is vrij normaal. Dance Valley en Mystery Land, daar zit toch wel zeven weken tussen, dus dat moet kunnen.
DV
Komen er ook, net als Prodigy destijds, in de toekomst meer live acts op Dance Valley?

Dance Valley is een dancefeest en dat moet het blijven. De dj staat hier centraal en af en toe een live act is leuk, maar dj’s zijn de basis.

Er is dit keer geen duidelijk thema, zoals het circus vorig jaar, waarom niet?

Wij hebben niet gekozen voor een thema dit jaar. De rode draad dit jaar is de nieuwe terreinindeling met de nieuwe vallei en gebieden.

Waarom is HQ niet outdoor wat door de meeste bezoekers geprefereerd wordt?

HQ is net als vorig jaar op het bovenveld. Er is gekozen voor een tent om veel meer sfeer en 'duisternis' te creëren en dat past wel bij HQ. Altijd hetzelfde is ook niet leuk.

Wat vind je van het Nederlandse festival aanbod dit jaar?

Afgelopen jaren heb ik heel veel festivals bezocht. Dit jaar doe ik dat niet, heb ik thuis afgesproken...
DV
Welke festivals heb je bezocht vorig jaar en welke staken er boven uit?

Afgelopen jaren heb ik Mystery Land bezocht, Defqon1, Awakenings, Lowlands, Oeral, Indian Summer, Extrema Outdoor, en natuurlijk onze eigen festivals.

Welk festival vond je opvallend goed geregeld en waarom?

Onze collega's van Q-dance en ID&T doen het ook goed. Zij werken ook vaak met dezelfde toeleveranciers als wij en dat merk je.

Tenslotte, wat maakt Dance Valley leuker dan andere festivals volgens jou?

Dance Valley met het vernieuwende terrein, de zeer diverse line up, het zeer diverse publiek en het hele gevoel en uitstraling maakt Dance Valley uniek. Dit gevoel is niet zo even uit te leggen, pas als je geweest bent weet je wat ik bedoel. Dit gevoel en zo'n divers publiek is niet te vinden op een ander festival.

www.dancevalley.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws