Blauer See 2008

Partyscene Redactie | 19 mei 2008
headlines

Stel je voor: een mooi meer middenin een bos. Omringd door bomen voel je een zacht briesje. De zon schijnt op je hoofd. Daar, in de verte, hoor je de klanken van Sven Väth je al tegemoetkomen. Is dit een hele fijne droom? Nee, dit is Blauer See.


Het Duitse feest vindt op zaterdag 22 juni plaats bij de natuurtribune van het ‘Blauwe Meer’ in Ratingen. De sfeer is vrijgevochten en relaxt, maar wat wil je anders midden in een bos? Sven Väth is er vanaf het begin bij geweest. Als beschermheer van Blauer See weet hij sinds 1998 met zijn urenlange marathonsets als geen ander hoe hij de magie van het festival kan omschrijven met zijn muziek.


Blauer See


De kracht van Blauer See is dat er slechts acht dj’s verdeeld over twee area’s draaien. Geen volgepropte line-ups met dj’s die anderhalf uur vlug-vlug-vlug een plaatje komen droppen, maar redelijk lange sets die de artiesten de gelegenheid even om het publiek mee te nemen op een muzikale reis.


Blauer See


Resident dj Patrick Peiki zal de mainfloor van het festival openen. Hij zal worden opgevolgd door de uit Keulen afkomstige Tobias Becker. De labelbaas van het Platzhirsch Schalplatten label host artiesten zoals Dominik Eulberg, Gabriel Ananda, Mark Broom en Andomat 3000.


Blauer See


De tweede headliner naast Sven Väth is Marco Carola. Wie kent hem niet? De Italiaan draait – letterlijk – jaren mee op mening binnen- en buitenlands festival en is naast dj tevens begenadigd producer met releases op onder andere het M-Nus label van Richie Hawtin.


Blauer See


De housefloor zal geopend worden door Daniel Taylor. Maar ook afterhour feestbeest Ricardo Villalobos is dit jaar weer van de partij. Hij heeft zijn protegé Raresh meegenomen en samen zullen de twee heren ongetwijfeld weer garant staan voor doldwaze capriolen achter de decks. En fijne muziekjes natuurlijk. Niet voor niets noemt Villalobos hem ‘de beste dj die hij sinds jaren gehoord heeft’. Tot slot zal ook Pokerflat labelbaas Steve Bug een plaatje komen droppen. Dat maakt de keuze tussen het ‘wie wanneer te horen’ eigenlijk alleen maar lastiger.


Blauer See 2008


Ratingen ligt net over de grens bij Dusseldorf en is via Venlo in twee uur vanaf Amsterdam aan te rijden. Een kaartje kost 24 euro in de voorverkoop en 29 euro aan de deur.


Partyscene geeft 5x2 gastenlijstplekken weg! Kijk snel bij onze Festival Special of surf naar winnen. Voor meer informatie over het festival en een routebeschrijving: www.blauersee.info.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws