Vagebond @ Home

Partyscene Redactie | 7 mei 2008
headlines

Een bizarre mix van vrienden, dj’s, modejunkies, danseressen en muziek, gevestigd in een huizelijke setting: dat is Vagebond! Het is allemaal begonnen als een feest voor vrienden en vrienden van vrienden, wat zorgt voor een relaxte en ongedwongen sfeer waar alles kan en mag. Dit allemaal in Amsterdam’s nieuwste hotspot: Home aan de Wagenstraat 3.

We vroegen Iwert Dijkema, hoofdorganisator van Vagebond, waarom dit feestje er zo uit springt.
Vagebond
Wat is Vagebond?

Om het heel simpel te zeggen: Vagebond is een feest van drie vrienden georganiseerd voor vrienden en vrienden van vrienden. Door de totaal verschillende achtergronden van de organisatoren ontstaat er al snel een bizarre mix van genodigden en vrienden, die wij op deze wijze bij elkaar weten te brengen. De nieuwe huiselijke setting van club Home past hier wat dat betreft dan ook uitstekend bij. Het is net een 'thuis feestje', alleen dan natuurlijk velen malen groter, uitbundiger en excentrieker. Dit alles zorgt voor een relaxte en ongedwongen sfeer waar alles kan en mag.

Wat is de achterliggende reden van deze naam?

Iedereen op deze avond heeft op de een of andere manier wel een vage band met de andere aanwezige vrienden, vandaar de naam Vagebond. Daarnaast willen we met deze avond proberen het 'classy' uitgaanspubliek te mengen met het meer 'rauwe' underground uitgaanspubliek uit de hoofdstad. Ik denk dat de naam Vagebond zich daar uitstekend voor leent.

Hoe onderscheidt deze avond zich van andere Amsterdamse clubavonden?

Vagebond is in zijn concept op dit moment denk ik nog uniek in de Amsterdamse clubscene. Je zal op dit moment geen enkele andere avond vinden met zoveel verschillende mensen die zo dicht bij elkaar staan. Doordat iedereen wel enigszins een onderliggende connectie heeft met andere aanwezigen is het erg makkelijk nieuwe mensen te leren kennen en je totaal te laten gaan door de ongedwongen sfeer.

Wat kunnen de mensen verwachten?

Na het overweldigende succes vorige maand op de Grand Opening Royale komen we deze maand met een spectaculaire herhaling. Naast de Home-resident Jaziah en Dekky zullen special guests, Frederik Abas en Sjammie the Money de vloer flink laten trillen in de mainroom. Boven zal onze exclusieve Vagebond-resident CinemaRoyale wederom zorgen voor een vier uur durende live-performance! Naast de nodige champagne en andere versnaperingen, zullen er uiteraard dames & acts aanwezig zijn om de avond compleet te maken.

vagebondWat voor muziek komt er langs in de drie zalen?

Qua muziek hebben we besloten de club te verdelen in twee areas. Beneden in de 'mainroom' zal een mix van vernieuwende club/minimal/electro te horen zijn waar echt heftig op kan worden losgegaan en gefeest. Boven in de 'bedroom' zal iets rustiger gedraaid worden waardoor het makkelijker mogelijk wordt bij te praten met je vrienden of gewoon lekker te loungen met een drankje op een van de sofa’s.

Wat wil je verder nog kwijt?

Probeer s.v.p. vroeg te komen! We hebben vorige maand honderden mensen moeten weigeren omdat de club gewoonweg vol was. Kom lekker vroeg, doe alvast een drankje en kom 9 mei de sfeer proeven! Tot dan!

Vagebond

Every 2nd Friday of the Month

www.vage-bond.com

www.vbond.hyves.nl

www.clubhome.hyves.nl

Club Home

Wagenstraat 3, Amsterdam

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws