PS interview: Pete Tong

Partyscene Redactie | 6 mei 2008
headlines

We hebben het Amsterdam Dance Event, de Miami Winter Music Conference, de SeeMe conference in Bulgarije en nog een paar. Nu is er op Ibiza voor het eerst de International Music Summit, die eind mei plaats vindt, net voor het feestseizoen. De Britse dj en radiopersoonlijkheid Pete Tong speelt daar een grote rol bij. Daarnaast draait hij ook weer vaak op het eiland. Hij vertelt.  

pete tong

Je bent betrokken bij de International Music Summit. Wat kun je daarover vertellen?

Pete: “Ik ben partner in een nieuw avontuur, dat de focus terugbrengt op de elektronische muziek industrie en dat vindt plaats op de meest ideale locatie ter wereld. De muziekindustrie kijkt op Ibiza tijdens het seizoen voor nieuwe invloeden, het ongelooflijke talent dat zich daar manifesteert en de vele partygangers die er naar toe gaan. Wij hadden echt het gevoel dat de industrie is verandert, nog steeds iedere dag. De elektronische industrie is heel uniek, heel werelds en dat heeft een nieuwe visie nodig, om het imago van het genre krachtig te houden.”

Waarom wilde je bij een conferentie als deze betrokken zijn?

Pete: “Ik ben erg gepassioneerd betrokken bij dance. Het is mijn leven en ik heb er mijn hele professionele carrière aan gewijd en waarschijnlijk ook teveel van mijn eigen tijd. Maar ik hou van muziek en ik neem mijn positie nooit voor waar aan. Ik ben er trots op dat ik met zoveel professionals uit de scene werk en depete tong IMS is een nieuwe manier voor mij om te communiceren met de mensen die ik respecteer. Niemand van ons weet genoeg over de muziekindustrie of te denken dat we alles weten, want we kunnen altijd meer leren. We denken dat het nu tijd is om ons te verenigen en op te staan.”

Het gaat allemaal erg over de scene. Hoe ga je voorkomen dat het, zoals in Miami, alleen nog maar om het feesten gaat?

Pete: “Door het alleen over de scene te hebben. We hopen dat de IMS ook gaat groeien, al seen groep van professionals die de scene sterker willen maken en die nieuwe uitdagingen zoeken. We zijn er voor iedereen die in de elektronische scene werkzaam is. We willen gezamenlijk beslissingen gaan nemen en ik ben er zeker van dat IMS dat ook gaat doen en dat er wel veel goede feesten bij zullen zijn. Maar de focus is nu nog klein.”

Is het een reactie op Miami?

Pete: “Alleen wat betreft het idee om een elektronische muziek conferentie te doen op een zonnige locatie, die mensen inspireert. Ik vind de winter music conference echt te gek en ik heb er al zo vaak een goede tijd gehad. IMS heeft toch een andere focus en het is ook nog eens op onze thuisgrond, dus, dat maakt het compleet.”

Is er wel behoefte aan denk je?

Pete: “We zijn heel erg positief over de andere conferenties, maar we willen nu onze eigen focus en visie en we geloven echt dat we iets anders bieden. En veel mensen lopen daar ook al rond.”

pete tong

Tom Middleton en Radio Slave gaan een IMS track maken, hoe werkt dat?

Pete: “Het was een grappig idee, maar we moeten even kijken hoe het gaat uitpakken. Tom zou dat anthem moeten maken binnen een kort tijdsbestek, waar alle deelnemers bij zijn. De volgende dag zal Radio Slave die track dan in eenzelfde tijd remixen. Daarna zal een toonaangevende tv-editor die nog eens samenbrengen in een clip. Op het eind willen we de track dan veilen onder de deelnemers. Het is een grappige draai die we er aan mee willen geven, maar wie weet wat er allemaal uit voort komt.”

Surf ook naar www.petetong.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws