PS interview: LeLe

Partyscene Redactie | 25 maart 2008
headlines

Nee, ze komen niet uit Frankrijk, maar gewoon uit Holland. Het nummer Skinny Jeans zette LeLe op de kaart. Het album Flage is een mix van stuiterende electro, jaren tachig synths en Franse pop. Nou, ook een beetje Duits en Nederlands. LeLe is het project van De Jeugd van Tegenwoordig-lid P. Dronq, hier onder de naam Serge Fabergé, producer Rimer London a.k.a. Rimer Veeman, van Comtron en ontwerper Piet Para (bekend van de Rockwell shirts). Serge Fabargé oftewel Pepijn Lanen vertelt.  

Tekst: Jesse Voorn

Jullie hebben allemaal een andere achtergrond. Wat is de bedoeling van LeLe?

Pepijn: “Gewoon toffe muziek maken, die nieuw is, die niemand nog gemaakt heeft. Ik vind vooral de benadering heel fris. Alle tracks, zowel muzikaal als tekstueel, zijn op een heel losse manier tot stand gekomen. De sounds zijn niet erg bewust gestructureerd.”

lele

En dat hele Franse idee is om mensen op het verkeerde been te zetten?

Pepijn: “Mwoah. In eerste instantie ging ik dit ook doen om een iets anders te den dan de Jeugd van Tegenwoordig. Die tweede plaat schiet echt niet op. Ik wilde echt iets heel anders doen, maar toch ook wel Nederlandse dingen blijven doen. Het is gewoon zo gelopen. Ik zie dit ook niet persé als mijn solo project.”

Hoe serieus moeten we dit nu nemen?

Pepijn: “We zijn er heel serieus mee. Ik vind dat we een behoorlijk nieuw genre aangeboord hebben, artcore ofzo. Of arthouse. Voor de plaat hadden we 25 tracks gemaakt waaruit we het album samengesteld hebben. Ondertussen zijn we alweer bezig met nieuwe nummers en we gaan door zolang het leuk blijft. Ik vind het zelf in ieder geval erg tof en daardoor is het plaatje wat mij betreft compleet. De reacties zijn ook erg goed.”

Net als Underworld (met Born Slippy) hebben jullie je grootste hit (Skinny Jeans) niet op het album gezet. Waarom niet?

Pepijn: “Skinny Jeans was een tof nummer, ook wel met hitpotentie, maar heeft verder toch ook een heel beperkte houdbaarheid. Zo’n nummer gaat snel weer over. We hebben er dus een simpele video bijgemaakt en die gebruikt als visitekaartje van LeLe. Het album is veel tijdlozer en niet zo plat. leleSkinny Jeans ging ook veel harder dan we verwacht hadden. Maar ik denk dat mensen het nu wel gehoord hebben. Het is ook nooit officieel op single uitgekomen.”

Jullie zijn ook al aan het remixen geslagen…

Pepijn: “Dat klopt ja. We hebben een remix gedaan voor de nieuwe single van Headman. Dat is gewoon gegaan via mensen die Para kent, zo gaat dat meestal. Is leuk om te doen. We hebben het origineel door de mangel gehaald en wat extra lagen eronder gezet.”

En nu? Komen er ook LeLe dj-sets?

Pepijn: “We willen gewoon knallen. Voorlopig willen we echter toch niet teveel doen en de plaat zijn werk laten doen. We doen wel wat optredens hoor, maar een dj-set zit er niet in. We staan wel in clubs, maar toch voornamelijk in poppodia.”

Is er een plan of laten jullie alles maar aan het toeval over?

Pepijn: “Gewoon doorgaan met opnemen en optreden. We gaan een grootscheepse buitenlandse invasie doen, want met LeLe willen we echt internationaal gaan. We hebben meer potentie om in het buitenland aan te slaan dan in Nederland. Als je in Nederland bekend bent om bepaalde dingen, zijn mensen vaak niet bereid hun idee aan te passen en meer dan je Nederlandse ding te beluisteren. In het buitenland is een grotere groep geïnteresseerd en is er een grotere scene voor alternatieve elektronische muziek.”

De clip van Skinny Jeans:

 

Meer info vind je op www.myspace.com/lelemusique.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws