Club Stalker is jarig

Partyscene Redactie | 28 februari 2008
headlines

Nederlands oudste club viert binnenkort het 25 jaar jubileum. In april dan is het zover.

Club Stalker in Haarlem opende in april 1983 de deuren. De club werd opgericht door Felix van Eerden en Paul van der Aardweg en is sindsdien niet meer weg te denken uit het Nederlandse clubleven. De Stalker is de oudste, nog bestaande, onafhankelijke danceclub van Nederland en misschien zelfs wel van Europa. Ter gelegenheid van het jubileum staat de Stalker in 2008 het hele jaar in het teken van 25 Jaar Club Stalker.

stalker

Zo vinden de hele maand april speciale avonden plaats, waarbij met de programmering flink wordt uitgepakt. Daarnaast verschijnt er een jubileumboekje en in september wordt er zelfs een openlucht festival georganiseerd in de Haarlemmer Hout. Stalker was ook de plaats waar vele bekende dj’s uit binnen- en buitenland achter de decks gestaan hebben. De club heeft daarbij altijd een voortrekkersrol gespeeld en veel dj’s ook als eerste naar ons land gehaald. De Stalker was ook nauw betrokken bij de opkomst van de house in Nederland.  

Het Stalker jubileum valt in tweeën uiteen. Vanaf begin april viert de club haar officiële vijfentwintigjarige bestaan met zestien spetterende feesten. Bekende Artiesten als Paul Kalkbrenner (live), Jojo the FreqRemy, 2000 and One, Joost van Bellen, Laidback Luke en Gregor Salto zullen allemaal langskomen en meedelen in de feestvreugde. Op 20 september vindt vervolgens het festival plaats, waar zo’n 5,500 bezoekers naar toe kunnen. Met meerdere area’s wordt dan teruggekeken op een kwart eeuw Stalker, waarbij de oudste en nieuwste trends aan bod komen.

Meer info vind je op www.clubstalker.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws