Strak sturen? Rijbewijs kwijt!

Partyscene Redactie | 11 januari 2008
headlines

Mobiele feestbeesten opgelet. Wie straks voor de tweede keer onder invloed van drugs naar huis rijdt, raakt mogelijk zijn rijbewijs kwijt. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil namelijk het rijbewijs intrekken van automobilisten die voor de tweede keer betrapt worden.

Binnenkort is er een wet van kracht waardoor iemand die binnen vijf jaar tot twee keer toe met een te hoog drankpromillage gepakt wordt zijn rijbewijs kwijtraakt. CDA-kamerlid Sander de Rouwe wil echter dat dit ook gaat gelden voor mensen die met drugs op rijden. Hierbij moet geen onderscheid worden gemaakt tussen hard- en softdrugs.

Geen pretsigaretten meer achter het stuurVanaf 2009 wordt de wet aangepast en gaat de politie ook op drugsgebruik in het verkeer testen. Dat gebeurt nu nog bij wijze van proef incidenteel en op vrijwillige basis. Autorijden met drugs op is echter er al geruime tijd verboden. Als de politie een vermoeden heeft dat je onder invloed van drugs rijdt dan riskeer je aanhouding en moet je mee naar het bureau voor een bloed- of urinetest. Bovendien mag je dan ook op bezoek bij de psycholoog of psychiater van het CBR, die gaat kijken of je nog wel geschikt bent om auto te rijden.

Met alle HIT-team acties en controles rond grote feesten en festivals is de verwachting dat de politie haar nieuwe speeltje rond 2009 goed gaat gebruiken. Met alle eventuele gevolgen van dien. Je bent dus gewaarschuwd, regel een BOB of een BNVB (Bewust Niet Vage Bestuurder).

Wat vind jij? Terecht of onterecht? Ben jij echt nuchter als je naar huis rijdt of…. Niet?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws