Stalker goes Flexbar

Partyscene Redactie | 11 januari 2008
headlines

Onder de naam Harlem Shuffle draaien op vrijdag 18 januari Stalker residents Ille Bitch, De Man Zonder Schaduw, Sven, Mike Ravelli, Jay P. & Sjammie the Money in Flexbar te Amsterdam. Het idee was er al maar nu is het dan eindelijk zover. Natuurlijk zijn al deze dj’s regelmatig in Amsterdam aan het draaien, maar dan afzonderlijk van elkaar. Dit keer zijn de residents van verschillende avonden van de Haarlemse nachtclub bij elkaar om het kunstje in Amsterdam te doen.
Freitag
Het hele gebeuren vindt op de vrijdagavond plaats ofwel Freitag zoals het in Flexbar wordt genoemd. De programmering is verdeeld over twee zalen waarbij in the main voornamelijk house, techno, minimal te horen zal zijn. Mike Ravelli, Sven, Ille Bitch & De Man Zonder Schaduw hosten deze ruimte. In de kleine zaal, ofwel bar draaien Jay P. & Sjammie the Money van hiphop tot broken beats en electro.

Deze helden van Club Stalker maken het verschil doordat ze weten hoe ze een tent moeten rocken. Deze dj’s zijn het kritische publiek in Stalker gewend, hierdoor houdt niks hun tegen om keer op keer clubs en feesten door heel Nederland op zijn kop te zetten.

De Man Zonder Schaduw is vaste huis dj en tevens organisator van de Gasten Zonder Grenzen feesten in Amsterdam. Deze feesten staan momenteel aan de top van de Amsterdamse underground scene. Zelfs uit alle uithoeken van het land komen liefhebbers om deze feesten mee te kunnen maken. De Man Zonder Schaduw wist via Stalker en GZG door te breken, want afgelopen jaar stond hij onder andere op feesten als Cocoon, Mysteryland, Q-Base en verschillende malen op Rekorder. Ook Michael ‘Ille Bitch’ von L is niet meer te stoppen. Hij heeft een overvolle agenda en steeds weer blijkt dat deze agenda nog voller kan. Sinds afgelopen de zomer zit Michael bij Extrema Music. Dit is een mooie stap voor hem geweest om Nederland verder te veroveren.

Mike Ravelli is naast resident bij club Stalker ook lid van het Gasten Zonder Grenzen DJ Team. Hij heeft een zeer brede muzieksmaak. Een kenmerkende kwaliteit is dat hij hierdoor toegankelijk weet te draaien zonder plat te worden. In 2007 is hij samen met Alexander Koning een project gestart genaamd Joystick Junkies. De gig in St. Petersburg voor Ministry of Sound was een van de grote successen die ze als de Joystick Junkies al voor elkaar hebben gekregen. Sven Prinsen draait al heel wat jaren mee in Stalker, verre weg het langste van al deze Stalker residents. Sven is in Amsterdam ook resident bij Rush. Hij draait normaal gesproken meer met een house ondertoon maar deze avond in Flexbar wil hij wat meer tech in zijn set verwerken. Het is namelijk niet bij iedereen bekend dat hij dat ook prima onder de knie heeft.

Jay P. host al jaren de bovenzaal van Stalker. Hiphop en broken beats vormen de rode draad in z’n set. In Haarlem draaien is inmiddels routine voor hem geworden. Sjammie the Money is de alias van Sjam, de man achter Nobody Beats the Drum. Onder deze naam rockt hij electro en andere ruige beats.

Maak je dus klaar voor het eerste gezamenlijke optreden van deze dj’s in Amsterdamse Flexbar. Deuren gaan om 23.00 open en entree is 8 euro.

www.flexbar.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws