CHemistry in Paradiso

Partyscene Redactie | 11 januari 2008
headlines

CHemistry laat weer van zich horen! Vanaf de eerste roemruchte zaterdag (in 1995!) was de avond van de Amsterdamse gelijknamige organisator een instant hit. Op deze avonden smolt een divers publiek tot één grote, dansende massa met blije gezichten. Zaterdag 15 maart is de kick-off van een nieuwe reeks CHemistry events in Nederland, beginnend in Paradiso, Amsterdam.
CHemistry
‘More than a theory’, stond er op de eerste flyers, dat dit serieus bedoeld was werd al snel duidelijk. In de tijd dat CHemistry dertien jaar geleden begon was de combinatie van de juiste ingrediënten gebracht in een grote club (Escape) met goed licht en geluid ongekend. CHemistry was een pionier in het gebruik van mc’s, vj’s, live acts en muzikanten, maar misschien nog belangrijker: de muziek. CHemistry doorbrak daar de muzikale grenzen tussen allerlei stromingen vooral tussen house en techno. Er werd groots uitgepakt met dj’s en nieuw upcoming (inter)nationaal talent plus voor die tijd gewaagde nieuwe ingrediënten zoals de vj’s, mc’s en live muzikanten. Originele (prikkelende) promotiecampagnes met vele variaties op het CHemistry logo deden de rest.

CHemistry groeide uit tot een bedrijf dat zoveel jaren later verantwoordelijk gesteld kan worden voor het organiseren van duizenden dansavonden en events met verschillende namen. De RUSH (Raw Urban Sexy House) avond is daar op dit moment de bekendste van en is het de afgelopen 6,5 jaar met veel succes in alle windstreken en op veel plekken in Nederland neergestreken. Daarbij is CHemistry de afgelopen jaren gaandeweg steeds meer de naam van de organisatie geworden en bij het jongere publiek minder bekend als de Amsterdamse zaterdagavond.

Nadat de laatste CHemistry avond in 2004 plaats vond (na 520 edities in tien jaar), bleef het bij de organisatie jeuken om iets onder deze naam te blijven doen. De CHemistry ‘feeling’ is nog steeds aanwezig! Er wordt over de huidige sfeer in het uitgaansleven wel eens gezegd dat de meeste bezoekers als ze mochten kiezen liever een rotavond hebben maar leuk op de foto staan op de sites en nauwelijks dansen. CHemistry wil met de komende avonden het tegendeel bewijzen. Het is dan ook de inzet om verschillende generaties aan te spreken en bij elkaar te brengen door middel van de keuze van de (muzikale) acts, performers, tot de verbeelding sprekende (prikkelende) thema’s op top locaties. Komend jaar is het de bedoeling om in 2008 vijf events te organiseren in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en op een festival.

Dan de lineup, verdeeld over drie zalen: Green Velvet (Chicago, US), Jerome Sydenham (New York, US), Marcello, Benny Rodrigues, Isis, Wouter de Moor, I-F, Lupe, Juan Sanchez, Victor Coral, Sven & Tettero, MC Marxman en VJ Micha Klein.
Tijd: 23.00 – 05.00
Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam
www.chemistry.nu 
Voorverkoop: Kaarten in de voorverkoop kosten €25,- via de volgende punten: www.chemistry.nu, AUB Ticketshop en de bekende adressen via Paradiso

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws