Data Amsterdam Dance Event 2008 bekend

Partyscene Redactie | 9 januari 2008
headlines

Buma Cultuur, de organisatie achter het Amsterdam Dance Event, maakt vandaag officieel de data voor 2008 bekend. ’s Werelds grootste clubfestival en Europa’s belangrijkste elektronische dance- en muziek conferentie vindt dit jaar plaats van 23 tot en met 25 oktober en Partyscene zal vanzelfsprekend weer uitgebreid verslag doen in woord en beeld.

ADE2008

‘De afgelopen editie heeft bewezen dat de internationale elektronische muziekindustrie het ADE definitief heeft omarmt als hét belangrijkste platform wereldwijd om zich te presenteren, talent te ontdekken en zaken te doen. Na het succes van de uitverkochte editie in 2007, belooft het ADE2008 nog beter te worden. We rekenen erop dat er dit jaar nog meer nationale en internationale artiesten, bedrijven en overheden hun opwachting zullen maken op het ADE’, zegt general manager Richard Zijlma.

‘Dance en elektronische muziek zijn voor Nederland uiterst belangrijke en vernieuwende culturele stromingen. Maar liefst 50% van de Nederlandse muziekexport komt voort uit deze muzieksector: daarom is het goed dat de sector steun krijgt van overheden en culturele fondsen en het ADE zodoende haar rol als internationaal platform en springplank voor talent nog verder kan uitbreiden.’

Het ADE verwacht voor 2008: 2.000+ professionals vanuit 36 verschillende landen, 600+ optredende dj’s/acts en een festivalpubliek van 80.000 bezoekers.

Voor meer informatie kijk je op www.amsterdam-dance-event.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws