YourParty: Winter Wooferland

Partyscene Redactie | 4 januari 2008
headlines

Tijd voor een nieuwe editie van de nieuwe wekelijkse rubriek op Partyscene: YourParty! Organisatoren vertellen daarin wekelijks op vrijdag waarom je naar hun feestje datzelfde weekend moet komen. Deze week Bas Kaspers van Winter Wooferland, de indoor versie van het classics festival wat morgen plaatsvindt in de Paradiso te Amsterdam.

Tekst: Frank Böhm

 

Hoe is Wooferland ontstaan?

Onder de naam Wooferland organiseerden we vier jaar geleden een gratis buitenfeest voor de oude Amsterdamse feestkoppen inclusief hun kinderen in het Amsterdamse Bos. We trommelden een aantal dj’s van de oude stempel op en vroegen ze uitsluitend oude plaatjes te draaien uit de periode ’89 - ‘95. Het was echt een legendarische dag en dus konden we het gewoon niet maken om het bij een eenmalige actie te houden. Aankomende zomer vieren we inmiddels ons vijf jarig bestaan en zijn we uitgegroeid van een uit de hand gelopen picknick tot een “serieus” festival.
Bas Kaspers
Waarom moet men naar Winter Wooferland komen vind je?

We hebben nooit erg veel aan promotie gedaan omdat we bang waren dat we het concept misschien daarmee om zeep zouden helpen. We hebben een trouwe groep aanhangers die we langzaam groter zien worden door mond tot mond reclame en welke we op de hoogte houden met behulp van een mailinglist. Ik heb wel eens gehoord dat sommige bezoekers het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van een kleine groep mensen die iets speciaals hebben ontdekt. Dat vond ik echt super leuk om te horen. Mensen komen uiteindelijk naar Wooferland omdat het concept hun aanspreekt en niet omdat het ze door hun strot is geduwd.

Wat kan men verwachten?

Vooral goede en tijdloze muziek, een prachtige locatie en een hele hoop mooie herinneringen en gezelligheid. Maar uiteindelijk bieden wij slechts de middelen en maken de bezoekers zelf het feest.

Winter Wooferland

Waarin onderscheidt dit feestje zich van de rest?

Er zijn natuurlijk meerdere organisaties die zich richten op een oudere doelgroep en er zijn er ook meer dan genoeg die classics feesten organiseren. Op een classics feest hoor je bijna altijd de zelfde hitjes voorbij komen en dat willen we bij Wooferland zo goed als mogelijk voorkomen. Dat is ook de reden dat we de classics periode een stuk breder benaderen dan vaak bij andere feesten het geval is. Verder trekken we door onze laagdrempelige en no-nonsense aanpak ook een zeer gemêleerd publiek wat vooral de sfeer ten goede komt. Een dj die vorig jaar op Winter Wooferland draaide kwam met de vergelijking dat het Oud Hollands Acid Feest zich vooral spitst op het oude Roxy gevoel en bij Wooferland zou dat dan eerder de Mazzo moeten zijn geweest. En die vergelijking dekt misschien wel aardig goed de lading inderdaad.
Winter Wooferland 2007
Er worden deze keer geen kinderen toegelaten, waarom?

De kinderen op het Wooferland festival zorgen voor een unieke sfeer. Je ziet dat de meeste bezoekers daar heel leuk op reageren en dat dan ook het kind in hun zelf weer naar boven komt. Vaak smeken ze of ze alsjeblieft ook op het springkussen mogen of spelen ze net zo makkelijk met de kids mee. Winter Wooferland in Paradiso is echter een avond stappen voor volwassenen en uiteraard niet geschikt om je kinderen mee naar toe te nemen. De kinderen gaan dit keer dus lekker naar de oppas zodat paps en mams zelf weer eens ouderwets los kunnen gaan.

Worden er louter classics of ook andere muziekstijlen gedraaid?

Vanaf het begin tot het einde, in zowel de grote als kleine zaal, zullen er alleen maar echte classics te horen zijn, van house, acid en old school tot de vroege techno en progressive. In de kelder zal er echter een mix worden gedraaid van disco, funk en oude hip hop.

Partyscene mag op de valreep nog 2x2 plekken op de gastenlijst verloten. Mail hiervoor vandaag nog voor 18.00 het antwoord op de volgende vraag naar frank@partyscene.nl:

Welke dj kwam geheel onaangekondigd draaien op de vorige editie van Winter Wooferland?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws