De Schillenhut – Er borrelt iets onder water

Partyscene Redactie | 21 december 2007
headlines

Voel jij je ook vaak teleurgesteld de dag na oud en nieuw? Zo’n feest kost altijd (te) veel geld, duurt meestal tot slechts 4 of 5 in de ochtend en je krijgt meestal weinig waar voor je zuurverdiende knaken. Je had eigenlijk helemaal geen zin in een massaal en onpersoonlijk feest met VIP tafels voor 500 euro, verplichte outfits en andere regeltjes. Wat je eigenlijk met oudjaar wilt is de sfeer van thuis meenemen naar een goed feest zonder fratsen, met veel bekenden, relaxte sfeer en dope beats op een originele underground locatie die eindelijk eens écht steengoed is. En dat komt goed uit, want De Schillenhut, het ondergronds reizend party circus dat op onverwachte plekken in Amsterdam opduikt, organiseert ook tijdens Oud & Nieuw een vuige fuif te Amsterdam en wel op een nieuwe onontdekte boot van 22.00 tot minimaal 07.00!  
De Schillenhut
Onlangs werd er door Jan Smit en Yolanthe nog gedreigd met gerechtelijke stappen vanwege de inmiddels beruchte Celebrity Padvinders flyer van de vorige editie in de Meander. Maar de organisatie heeft dit overleefd en een geheel nieuwe, originele locatie gevonden: de Tug Club! Een aftandse sleepboot, omgebouwd tot intieme club met een vuig raveruim inclusief strak geluid voor slechts 250 Peppi & Kokki’s, met o.a. een balkon, bar en chillout. Het thema is daarom ditmaal niet 'Er broeit iets ondergronds', maar 'Er borrelt iets onder water'!

De boot is gelegen in het meest ondergrondse deel van Amsterdam waar nog geen sluitingstijden van 04.00 bestaan en waar creativiteit welig tiert: de NDSM werf in Noord. Denk aan feesten als Voltt Loves Summer, Robodock, het 10 jaar Meubelstukken festival, de beruchte Gasten Zonder Grenzen edities plus afters in de bunker en Pickup club die hier al plaatsvonden.

Tug Club NDSM Amsterdam

Niet alleen de locatie is gruwelijk, qua muziek kan je ook het beste verwachten, van oude klappers tot de nieuwste house, techhouse, minimal en techno. Als het maar rockt! Zeven ondergrondse talenten en koene platenridders zullen iedereen vrolijk laten borrelen tijdens deze zeer speciale en intieme editie van De Schillenhut.

De avond wordt warm geopend met Alberti. Deze knaap draaide eens op ‘n  berucht oud en nieuw feest in een antikraakpand aan de Singel in Amsterdam in 2004/2005, een legendarische fuif waar de aanwezigen het nog steeds over hebben. Hij is altijd in voor een geintje, onverwachte platen uit vervlogen tijden krijgen een nieuw leven in zijn sets. Van disco naar deephouse, progressive en minimal, de ideale opwarmer tussen 22.00 en middernacht dus. Vanaf 00.00 gaan dj’s als Bas Struik los in het raveruim. Op jonge leeftijd begon hij met het mixen van eurodance op twee draaitafels zonder pitchcontrol. Begin 2005 was het tijd om professionele apparatuur aan te schaffen en vanaf toen ging het snel. Hij raakte bevriend met de Diep Gezonken boys van de beruchte en befaamde illegale raves in tunnels en leegstaande gebouwen door het hele land en mocht daar verschillende keren opdraven. Verder draait hij zijn energieke sound op vele afters en op plekken als Twstd, Poema, Westergasterras en op strandfeesten bij Woosah in Scheveningen. Het wordt zijn eerste keer op De Schillenhut, dus hij zal alles uit de kast trekken!
De Schillenhut
Wie ook vaak bij Diep Gezonken achter de decks staat is Moritz. Hij is momenteel druk bezig de underground scene te veroveren. Op feesten als Voidd, Boot25 en Shoeless weet hij altijd feilloos de juiste snaar te raken bij de ravers die er maar geen genoeg van krijgen. Ook op menig smerige after is hij een graag geziene gozer om tot diep in de middag totaal door te draaien, net als Voldaan, de medeorganisator van de befaamde Club Fritz avonden. Deze onbetwiste houserekel is een nachtdier in hart en nieren, net zoals zijn back2back maatje Noelie. Die draaide ook al meerdere malen in De Schillenhut en bewees toen dat deze rare hapsnuiter een zaal eenvoudig naar zijn hand kan zetten. Samen veroveren ze langzaam maar zeker de Amsterdamse undergroundscene en zullen ze laten horen dat ze in 2008 nog veel vuigs in petto hebben. De laatste raddraaiers die deze nacht achter de morsige decks kruipen zijn Flexmeister F. en Wesdex.

De laatste is een druk baasje, timmert al jaren lekker aan de weg en is vooral bekend van zijn Magnetronik feesten. Maar ook draait hij regelmatig op Vreemd, de Stubnitz, Rekorder, Gasten Zonder Grenzen en Pixel. Het wordt zijn debuut op De Schillenhut! De organisator hiervan, Flexmeister F., draait al zo’n 10 jaar (mee) in de partyscene, en stond de afgelopen tijd op feesten in locaties als Paradiso, Hotel Arena, Stalker, Patronaat, de Lichtfabriek en Odeon te spinnen. Een vrouwvrindelijke, warme en originele platenkeus, dáármee pakt hij de dansvloer in. Zeven schunnige schillenboeren dus die nu reeds klaarstaan om met een gezellige groep gelijkgestemden de boot 2008 behouden in te loodsen!

Om 00.00 uiteraard krijg je uiteraard een glas champagne, de beruchte schillige goodies worden wederom uitgedeeld plus Peppi & Kokki attributen voor de vroege vogels. Daarnaast krijg je het beste uitzicht vanaf het dek op heel Amsterdam met het altijd spectaculaire vuurwerk over het IJ, gratis toiletten zonder plaskaart, gegarandeerd geen oliebollen, fatsoenlijke drankprijzen (muntjes 2,-), zeven dj’s én een puik feest op een speciale en nieuwe intieme locatie van maar liefst 9 uur lang! Vanaf 22.00 ben je reeds welkom en pas om 07.00 word je geheel voldaan van boord gezet. De voorverkoop van slechts 250 tickets is onlangs gestart via www.beatfreax.com/ticketshop dus weest er rap bij als je niet letterlijk buiten de boot wilt vallen, want er zal waarschijnlijk geen deurverkoop zijn. En omdat De Schillenhut uiteraard niet aan te gelikte flyers en filmpjes doet, hier wat schimmig beeldmateriaal om vast een idee te krijgen van het ronkende raveruim in de Tug Club boot:

 

De Schillenhut – Er borrelt iets onder water

Tug Club boot @ NDSM werf

Ms. van Riemsdijkweg 53 – Amsterdam

22.00 – minimaal 07.00

Voorverkoop 30,- op www.beatfreax.com/ticketshop

DJ’s: Alberti, Bas Struik, Moritz, Noelie, Voldaan, Wesdex, Flexmeister F.

www.deschillenhut.nl

www.deschillenhut.hyves.nl

www.tug-club.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws