De Gouden Kabouter Awards 2008

Partyscene Redactie | 12 december 2007
headlines

Lucien pijpt een GKA

De Gouden Kabouters Awards komen er weer aan! Deze uitreiking van deze publieksprijzen voor allen die werkzaam zijn in het uitgaansleven, ook wel de Oscars van de dancescene genoemd, staat elk jaar garant voor veel jolijt en tumult (met grote publieke belangstelling en veel aandacht van de pers). Ondanks dat de Gouden Kabouter Awards prijzen met een knipoog zijn, worden ze stiekem heel serieus genomen. Een winnaar van een Gouden Kabouter wordt hoog aangeslagen!

Elk jaar probeert de organisatie de avond van de Gouden Kabouter Awards (GKA) scherp, entertainend en origineel te maken met een thema, iets wat actueel en/of spraakmakend is in de clubscene op dat moment. Voor de komende GKA’s is het thema ‘Sponsoring’ – een onderwerp dat tot nu toe niet echt dicht bij de geheel onafhankelijke organisatie heeft gelegen. Maar daar komt verandering in, want Jack en Maz kunnen wel wat geld gebruiken na de verbouwing van hun huis.

Achter elke succesvolle feestorganisatie is er steun van een sponsor; soms een subtiele en trendbewuste collaboratie tussen product en artiest, soms lijkt het puur een promotiemiddel waarbij artiesten toevallig betrokken zijn. Bij de GKA 2008 is er besloten om de gewaardeerde onpartijdigheid te behouden door ruimte te bieden aan meerdere sponsors, gelijkgezinde organisaties en creatieve bedrijven die het aandurven een eenmalig uitstapje te maken in Kabouter territorium. Paradiso wordt vol geplakt, behangen en gebeamd met logo’s & banners. Hieronder de mogelijkheden voor alle drankmerken, party organisatoren, promoters, dj’s, groupies, fanclubs en andere dance minnende bedrijven.

Flyer

De mogelijkheid om een logo te plaatsen achterop de flyer. De flyer heeft het formaat A6 en wordt gedrukt in een oplage van maar liefst 10.000. Let op: beperkte ruimte, vol = vol!
GKA smurfin
Website

Op de DJ Fanclub website (www.djfanclub.nl) wordt ruimte geboden voor plaatsing van logo’s op het online stemformulier. Deze wordt een maand voor de GKA’s zeer druk bezocht en ook zeer veel bezocht wanneer de uitslagen online staan.

Sponsormuren

Op het podium van Paradiso wordt een eenmalige uitzondering gemaakt: meestal is het niet toegestaan in Paradiso om logo’s of andere sponsoruitingen op of rond het podium te vertonen. Maar voor de Gouden Kabouter Awards wordt er op de hele achterwand (onder en naast het videoscherm) ruimte aangeboden voor plaatsing van logo’s (A2 of groter). In de hal, links bij de ingang, is ook een sponsormuur, een ideale plek om interviews te houden met artiesten. Logo’s hierop mogen maximaal van A4 formaat zijn.

Banners

De Grote Zaal van Paradiso biedt een aantal mogelijkheden voor het ophangen van banners. Op alle balkonranden en op de pilaren zijn plekken om banieren (liggend rond het balkon, verticaal op de pilaren) op te hangen. Een belangrijk punt is dat de banner i.v.m. veiligheidsregels door de klant op brandvertragend materiaal geleverd moet worden!

Product placement & live product promotie

We bieden de mogelijkheid aan om op de sponsortafel, op de DJ booth, vrijstaand op het podium en op de tafels in de zaal, producten neer te zetten. MC Buttslammer & DJ Jack Undercover zijn allebei bereid om diverse producten zichtbaar tijdens de uitreikingen te gebruiken/misbruiken. MC Buttslammer kan ook live reclamespots doen voor bepaalde producten tussen de uitreikingen door. Op de pakken van het Kabouter Team (presentatoren, DJ’s, VJ’s etc) is ruimte om uw logo prominent in beeld te brengen. Denk aan de darts spelers met shirts vol met logo’s (ook op de rug). Een zeer effectieve manier om bij alle foto’s, TV opnames en interviews uw productnaam in beeld te brengen.

Reclamespots

Uw eigen reclamespot kan vertoond worden op het grote videoscherm in de pauzes tussen de awards uitreikingen door. Het kan een promotiefilm zijn voor een evenement, een bedrijf of een product. DJ Fanclub biedt ook de mogelijkheid om te helpen om een film zelf te produceren, mee te denken over de creatieve invulling en te bemiddelen met voormalige Kabouterwinnaars om producten te promoten.

Digitale flyer vertoning

Er komt een screening op het grote videoscherm boven het podium van een soort uitgaansagenda, drie keer op de avond. DJ’s en feestorganisaties mogen een flyer laten zien (8 seconden per keer in beeld) tegen een lage prijs om evenementen en feesten aan te kondigen.

Merchandising

Op de zijkanten van de zaal, onder het balkon zijn tafels te huur voor promotiedoeleinden (geen verkoop drank/tabak). De tafels zijn 1 x 2m x 90cm hoog, er is een stroompunt aanwezig en basislicht.

Goodiebag

Alle GKA-winnaars krijgen niet alleen het gouden mannetje maar ook een goodiebag gevuld met, er, goodies. De GKA organisatie biedt sponsors de mogelijkheid aan om hun product te promoten door plaatsing in het collectors item Kabouter-tasje.

Kabouter sponsoring

Sponsor een award! Als hoofdsponsor van een categorie wordt uw bedrijfs- of productnaam verbonden aan een Gouden Kabouter (bijvoorbeeld De Kinky Kappers Kabouter voor DJ met het Beste Kapsel, De WC Eend Kabouter voor Schoonste Toiletten, etc.)

www.djfanclub.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws