YourParty: Stug

Partyscene Redactie | 7 december 2007
headlines

Stug



Tijd voor een nieuwe editie van de de nieuwe wekelijkse rubriek op Partyscene: Yourparty! Organisatoren vertellen daarin wekelijks op vrijdag waarom je naar hun feestje datzelfde weekend moet komen. Deze week Bart van Rijn van Stug, wat morgen plaatsvindt in het Haagse Paard van Troje.

Vertel even waarom dit feest niet te missen is?

Ten eerste: het is in de grote zaal van Het Paard van Troje! Een van de beste geluidssystemen van Nederland en sowieso een indrukwekkende venue. Ten tweede hebben we de introductie van Playane in Nederland. Deze Italianen zullen met hun specifieke minimale techno geluid een mooie opbouw geven voor Len Faki. Deze laatste persoon heeft weer enorme sterke producties op dit moment (en in het verleden uiteraard) plus dat het een rasentertainer is achter de decks. Als laatste hebben we Paul Hazendonk! Deze Rotterdammer is erg goed bezig met z’n twee labels Manual en Stolen Moments (we noemen deze twee, maar in werkelijkheid zijn het er meer) en is misschien nog wel bekender in buitenland dan in eigen land. Dus een mooie, opbouwende, internationale line up die (bijna) alle facetten van het technogeluid neerzet.
Stug
Hoe/waarom is STUG ontstaan?

Tsja, hoe is het ontstaan... Het hing bij ons al een tijdje in de lucht, maar we hadden net even dat zetje/contacten nodig om de échte start te maken. Die start is in samenwerking met ADHD Sessions gegaan in de kleine zaal van het Paard in april 2007. Het was meteen een mooi begin en het geluid van Dave Ellesmere, Diachrona, Recovery Sounds en Vincent de Wit zorgde ervoor dat die eerste avond meteen slaagde. Vervolgens zijn op de afgelopen drie edities de volgende gasten verschenen: Bart Skils, Anton Pieëte, Radial, Invite, Grovskopa en more to come in 2008!

Waarom is het ontstaan…. We volgen beide al 15 jaar de dance industrie/muziek van dichtbij met het actief kopen van tracks en draaien, organiseren van kleine feestjes, weten wat er “speelt” en gewoon zelf vaak genoeg naar feesten gaan in binnen- en buitenland! In Den Haag missen wij naar onze mening al enige tijd de extra uitgaansspirit waar mensen ook écht voor een artiest of voor een avond komen en niet dat het bijvoorbeeld een verplichte zaterdagavond moet zijn, waar iedereen elkaar een beetje aan zit te kijken. Gewoon een dampende massa die niet kan wachten op wat er gaat gebeuren. En het liefst met een internationale line-up, want dat geeft vaak net dat ietsje meer. Dus waarom zelf overal heen gaan als je iedereen naar Den Haag kan halen.

Bart van Rijn en Fabio vd Geest
Hoe onderscheidt dit feest zich met andere (techno) feesten?

Onderscheiden is een groot woord, maar als we wel één ding kunnen noemen is het de diversiteit van het technogeluid wat je over de gehele avond kan verwachten. Dus bijvoorbeeld in het begin wat minimaler, vervolgens wat meer techhouse en eindigen met uptempo techno, tot een climax op het eind natuurlijk. Ook de combinatie opkomend, populair en underground is een must. Als het maar gewoon goed is, willen we het laten horen.

Nog persoonlijke tips voor de bezoekers?

Kom vroeg! Neem je Duitse technowoordenboek mee, want het is een Berliner Edition. Trek je dansschoenen aan en laat je meevoeren op de muziek en de vibe van het Paard. En ga verschrikkelijk beesten tijdens deze avond en schreeuw: Ich bin ein Berliner!

Meer info vind je op o.a. www.stug.hyves.nl, www.myspace.com/lenfaki, www.myspace.com/playane en www.paard.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws